Blogs

Resultaat 1 - 10 (van 49)

 • Eenrum krijgt afhaalpunt bibliotheek Bekijk details

  29 januari 2024

  Het Hogeland heeft er een afhaalpunt van de bibliotheek bij. Vanaf 30 januari 2024 kan Eenrum als afhaallocatie gekozen worden voor reserveringen. In het gebouw van Kunst en Vrijheid, Hoofdstraat 11, worden reserveringen klaargezet. Ook kan het materiaal daar weer ingeleverd worden.

 • Het zijn De Nationale Voorleesdagen! Bekijk details

  24 januari 2024

  Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseren de Groningse bibliotheken allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar en hun (groot)ouders.

 • Stem in de Bibliotheek op de Grunneger 1000 Bekijk details

  24 november 2023

  De Grunneger 1000 zijn de duizend beste liedjes volgens Stad en Ommeland,, samengesteld door de luisteraars van RTV Noord. Stem op jouw favorieten in de Bibliotheek.

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  31 augustus 2023

  Op zaterdag 16 september is de aftrap van de Boekenweek van Jongeren. Dit vieren we in Bibliotheek Hoogezand met het Verhalenfestival.

 • Doe mee aan de Minecraft Zomerclub Bekijk details

  4 augustus 2023

  BiebLab is hét jeugdplatform van de Groningse bibliotheken. In de zomervakantie openen we online de deuren van de Minecraft Zomerclub. Zes weken lang kunnen kinderen bouwen aan een uniek clubhuis.

 • Vakantielezen: Ga mee op ontdekkingsreis! Bekijk details

  6 juli 2023

  Beleef deze zomer een spannend avontuur met Vakantielezen, het zomerprogramma voor kinderen van de Bibliotheek. Bekijk de schatkaart, lees zes spannende verhalen en ga mee op ontdekkingsreis. En… maak kans een op mooie prijs! 


 • Bibliotheek Marum is verhuisd! Bekijk details

  8 juni 2023

  Bibliotheek Marum is verhuisd en vanaf komende maandag 12 juni weer open! Vanaf maandag kan je de bibliotheek bezoeken aan de Wendtsteinweg 57 in Marum. Kom je een kijkje nemen op deze bijzondere dag?

 • Hulp bij websites van de overheid Bekijk details

  5 juni 2023

  Heb je hulp nodig bij websites van de overheid? Of ken je iemand die hierbij wel wat hulp kan gebruiken? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek ondersteunen we je hier graag bij. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het inloggen met DigiD en het aanvragen van een AOW-uitkering. Je kunt bij ons ook computercursussen volgen om beter te leren omgaan met de websites van de overheid.

 • Boekstartdag voor de allerkleinsten Bekijk details

  16 mei 2023

  Zaterdag 3 juni 2023 is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun ouders/verzorgers krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

 • Bibliotheek Marum verhuist! Bekijk details

  10 mei 2023

  Bibliotheek Marum gaat verhuizen. Op donderdag 25 mei 2023 is de bibliotheek voor de laatste keer open op de huidige locatie aan de Molenstraat. Op maandag 12 juni 2023 opent de nieuwe bibliotheek aan de Wendtsteinweg 57 in Marum.

Paginanavigatie