Blogs

Resultaat 1 - 10 (van 51)

 • Vanaf nu leen je 5 online tijdschriften per 3 weken! Bekijk details

  11 juli 2024

  Ben jij fan van tijdschriften? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt nu 5 online tijdschriften tegelijk lenen, voor de duur van 3 weken. Dat was eerst 1 tijdschrift per week. En er zijn meer tijdschriften toegevoegd aan de collectie, zoals Kijk, Formule 1 en Delicious.

 • Wordt Bibliotheek Marum de beste? Bekijk details

  13 juni 2024

  Bibliotheek Marum is één van de vijf genomineerden voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland. Dat maakte Bibliotheekblad, organisator van de landelijke wedstrijd, gisteren bekend. In de zomer bezoekt de jury alle genomineerde bibliotheken en in oktober kan het publiek ook stemmen op hun favoriete bibliotheek. De bekendmaking van de Beste Bibliotheek van Nederland vindt plaats op 31 oktober.

 • Europese Verkiezingen Bekijk details

  3 juni 2024

  Op donderdag 6 juni vindt de Europees Parlementsverkiezing plaats. In Nederland kiezen we eens in de vijf jaar de Nederlandse leden die ons in het Europees Parlement gaan vertegenwoordigen. Maar hoe maak je een goede stemkeuze? En welke partijen staan eigenlijk waarvoor? De Bibliotheek helpt je graag op weg!

 • Boekstartdag voor de allerkleinsten Bekijk details

  30 april 2024

  Zaterdag 1 juni 2024 is het BoekStartdag in de Bibliotheek. En het is feest: BoekStart bestaat 15 jaar! De allerjongste bezoekers en hun ouders/verzorgers krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

 • Eenrum krijgt afhaalpunt bibliotheek Bekijk details

  29 januari 2024

  Het Hogeland heeft er een afhaalpunt van de bibliotheek bij. Vanaf 30 januari 2024 kan Eenrum als afhaallocatie gekozen worden voor reserveringen. In het gebouw van Kunst en Vrijheid, Hoofdstraat 11, worden reserveringen klaargezet. Ook kan het materiaal daar weer ingeleverd worden.

 • Het zijn De Nationale Voorleesdagen! Bekijk details

  24 januari 2024

  Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseren de Groningse bibliotheken allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar en hun (groot)ouders.

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  31 augustus 2023

  Op zaterdag 16 september is de aftrap van de Boekenweek van Jongeren. Dit vieren we in Bibliotheek Hoogezand met het Verhalenfestival.

 • Doe mee aan de Minecraft Zomerclub Bekijk details

  4 augustus 2023

  BiebLab is hét jeugdplatform van de Groningse bibliotheken. In de zomervakantie openen we online de deuren van de Minecraft Zomerclub. Zes weken lang kunnen kinderen bouwen aan een uniek clubhuis.

 • Vakantielezen: Ga mee op ontdekkingsreis! Bekijk details

  6 juli 2023

  Beleef deze zomer een spannend avontuur met Vakantielezen, het zomerprogramma voor kinderen van de Bibliotheek. Bekijk de schatkaart, lees zes spannende verhalen en ga mee op ontdekkingsreis. En… maak kans een op mooie prijs! 


 • Bibliotheek Marum is verhuisd! Bekijk details

  8 juni 2023

  Bibliotheek Marum is verhuisd en vanaf komende maandag 12 juni weer open! Vanaf maandag kan je de bibliotheek bezoeken aan de Wendtsteinweg 57 in Marum. Kom je een kijkje nemen op deze bijzondere dag?

Paginanavigatie