Blogs

Resultaat 31 - 40 (van 51)

 • Lezing over muziek en slavernij door DJ Lowpro Bekijk details

  13 september 2022

  Vandaag de dag luisteren we graag naar HipHop, Dancehall, Reggaeton, House en R&B. Wat is de oorsprong van deze muziekgenres en hoe zijn ze te linken aan het slavernijverleden van Nederland en dus ook van Groningen? Dennis Kok, beter bekend als DJ Lowpro, duikt op dinsdagavond 27 september in Bibliotheek Leek in de geschiedenis en ontwikkeling van populaire hedendaagse muziek.

 • Leesoffensief op noordelijke pabo's Bekijk details

  5 september 2022

  Een leerkracht die graag (voor)leest is van onschatbare waarde voor de klas. Daarom werkt de pabo van NHL Stenden samen met Biblionet Groningen, Fers en bibliotheken uit het netwerk van Biblionet Drenthe aan een stimulerende leescultuur op de opleiding. Op 6 september slaan de organisaties de handen ineen voor het evenement ‘Het begint met taal’, een dag vol leesplezier voor pabo-studenten. Samenwerking op deze schaal, met en in drie provincies, is landelijk gezien uniek.

 • Gi-ga-groene inspiratie voor leerkrachten Bekijk details

  1 september 2022

  De Kinderboekenweek is hét moment om lezen en leesplezier extra onder de aandacht te brengen. Maar hoe stimuleer je kinderen om te lezen? Om leerkrachten in het basisonderwijs te inspireren, organiseren Biblionet Groningen, IVN Natuureducatie en K&C twee bijeenkomsten rond het Kinderboekenweekthema van dit jaar: Gi-ga-groen!

 • Ga je mee Vakantielezen? Bekijk details

  14 juli 2022

  Ga mee op schattenjacht! Deze zomer is de bibliotheek jouw reisleider. Met Vakantielezen beleef je samen avonturen en ontdek je de mooiste verhalen. Zo wordt lezen extra leuk!

 • Luisterfestival toert door de provincie Bekijk details

  14 juli 2022

  Biblionet Groningen toert van 25 tot en met 29 juli met een Luisterfestival door de provincie. Je bent van harte welkom om in een relaxte strandstoel te genieten van een luisterboek. Je kan ook een leuke vakantiekiek laten maken.

 • Bitterzoet Erfgoed: lezingen en meer Bekijk details

  6 juli 2022

  Onder de naam Bitterzoet Erfgoed besteden musea, erfgoedinstellingen en culturele en educatieve organisaties uit stad en provincie Groningen in 2022 aandacht aan het slavernijverleden van Groningen en aan de doorwerking hiervan op het heden.

 • 11 juni: BoekStartdag voor de allerkleinsten Bekijk details

  7 juni 2022

  Jij wist het vast al, maar ook onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Tijdens de BoekStartdag op zaterdag 11 juni ontdek je hoe fijn het is om samen met je (klein)kind boekjes te lezen en met taal bezig te zijn. Haal de beste verhalenverteller in jezelf naar boven!

 • Meerte is voorleeskampioen van de provincie Groningen Bekijk details

  14 april 2022

  Meerte Niewold van obs Het Noorderlicht uit Hoogezand heeft op 13 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

 • Vanaf 4 april nieuw wifinetwerk in onze bibliotheken Bekijk details

  4 april 2022

  Vanaf maandag 4 april is het gratis wifinetwerk publicroam beschikbaar in onze bibliotheken.

 • 28 maart: Webinar Media Ukkie Dagen Bekijk details

  22 maart 2022

  Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ontdek hoe je jouw kind kunt begeleiden in de wereld van media. Meld je gratis aan voor het webinar op 28 maart 2022.

Paginanavigatie