Vakantielezen: basisschoolkinderen lezen de zomer door

Gepubliceerd op: 11 augustus 2024 07:54

Het is zomervakantie voor kinderen van de basisschool. Zes weken lang lekker spelen, zwemmen en… lezen! Want met Vakantielezen doen we er alles aan om te voorkomen dat kinderen in een leesdip belanden tijdens de zomervakantie.

Voorkom de zomerse leesdip
Tijdens de zomervakantie lezen kinderen vaak minder regelmatig dan op school, waardoor hun leesvaardigheid kan teruglopen. Met het programma Vakantielezen wil de Bibliotheek kinderen enthousiast maken om ook in de vakantie te blijven lezen. 


Ga mee op ontdekkingsreis!
Vakantielezen neemt kinderen mee naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Griezelkust, Sportmanië, Dierenrijk, Sprookjeseilanden en Lachland. Ze lezen verhalen, kunnen de schatkaart bekijken, puzzelstukjes verzamelen en kans maken op een mooie prijs! 
De verhalen van Vakantielezen zijn speciaal voor kinderen in groep 3 en 4, maar geschikt voor het hele gezin. Wekelijks is er een nieuwe video te zien met Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin. Hierin leest ze kinderen voor, vertelt ze over de zes landen en roept ze kinderen op om zelf ook verhalen te lezen. 

Activiteiten voor kinderen
In de Groningse bibliotheken worden tijdens de zomermaanden leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Bekijk de agenda hier.  
 

 

Ga naar Vakantielezen