Het zijn De Nationale Voorleesdagen!

Gepubliceerd op: 24 januari 2024 09:00

In de Groningse bibliotheken worden tijdens en rond deze dagen allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen van 0 tot 7 jaar en hun (groot)ouders.

Leuke activiteiten

Zo kun je de muzikale theatervoorstelling van Pie en Raatje bezoeken. Deze voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos, een grappig, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Suus de Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos. Maar August houdt helemaal niet van verrassingen! Wat zou Suus van plan zijn?

Of bezoek de muzikale voorstelling van Michiel Megens, ook in het thema van het Prentenboek van het Jaar. Megens neemt zijn gitaar mee! Ook wordt Help! Een verrassing! in twee bibliotheken voorgelezen in samen werking met tolk Nederlandse Gebarentaal Gera Horstede. Zo kan iedereen van dit mooie verhaal genieten!

Verder verzorgt Kasper Peters de workshop Interactief voorlezen. Hoe maak je het voorlezen nog leuker? Hoe kan je je (klein)kinderen ademloos boeien? Ook kunnen kinderen deelnemen aan Peuterswing. Onder begeleiding van muziekdocent Nanda Kievit gaan ze op een ongedwongen en speelse manier aan de slag met muziek en dans. In de Bibliotheek kunnen kinderen bovendien muziekinstrumenten maken en een canvas beschilderen.

Op biblionetgroningen.nl/nvd vind je meer informatie.

Bekijk alle activiteiten

Gratis lid van de Bibliotheek

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden, ontvangen het speciale voorleesknuffeltje cadeau.