Boekenweek van Jongeren

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023 11:19

Op zaterdag 16 september is de aftrap van de Boekenweek van Jongeren. Dit vieren we in Bibliotheek Hoogezand met het Verhalenfestival.

Kom naar het Verhalenfestival!

Op 16 september kunnen jongeren van 10:00 tot 16:00 uur op verschillende manieren kennismaken met verhalen. In het eLab kun je een miniatuur printen en beschilderen in het thema van de nieuwe videogame Assassin’s Creed Mirage. Speel vervolgens een role-playing game of maak je eigen moskee met een houten bouwpakket. Een Dungeons & Dragons-sessie behoort ook tot de mogelijkheden. In de bibliotheek in Hoogezand is verder een gamecorner ingericht waar je games kunt spelen. Of volg één van de workshops op het gebied van manga, striptekenen, spoken word en poëzie. 

Meer over het Verhalenfestival

Escapebus

Stap in deze escape room op wielen in de schoenen van Basim, een sluwe straatdief met nachtmerrieachtige visioenen. Lukt het jou om antwoorden en gerechtigheid te vinden? In deze escape room staat de videogame Assassin’s Creed Mirage centraal. De game vormt ook het decor in het verhaal dat RimaOrie schrijft voor 3Pak, het boek dat je gratis krijgt tijdens de Boekenweek van Jongeren! Haal het boek op bij de bus of in de bibliotheek.  

De escapebus gaat vervolgens op tour langs scholen voor voortgezet onderwijs en bibliotheken in de provincie Groningen. Bekijk hier of de bus ook bij jou in de buurt komt! Je kunt de bus gratis bezoeken, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.  

Check de tourdata

Boekenweek van Jongeren