Blogs

Resultaat 11 - 20 (van 51)

 • Hulp bij websites van de overheid Bekijk details

  5 juni 2023

  Heb je hulp nodig bij websites van de overheid? Of ken je iemand die hierbij wel wat hulp kan gebruiken? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek ondersteunen we je hier graag bij. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het inloggen met DigiD en het aanvragen van een AOW-uitkering. Je kunt bij ons ook computercursussen volgen om beter te leren omgaan met de websites van de overheid.

 • Bibliotheek Marum verhuist! Bekijk details

  10 mei 2023

  Bibliotheek Marum gaat verhuizen. Op donderdag 25 mei 2023 is de bibliotheek voor de laatste keer open op de huidige locatie aan de Molenstraat. Op maandag 12 juni 2023 opent de nieuwe bibliotheek aan de Wendtsteinweg 57 in Marum.

 • Fantasy Game Event op 18 juni Bekijk details

  3 mei 2023

  Op 18 juni organiseert Biblionet Groningen een Fantasy Game Event in Bibliotheek Hoogezand. Jongeren kunnen zich die dag onderdompelen in een Skull and Bones avontuur en de verborgen verhalen achter deze game ervaren. Dit event sluit aan bij de landelijke Verborgen Verhalen campagne, waarbij bekende schrijvers een verhaal schrijven voor een populaire videogame.

 • Activiteiten in de meivakantie Bekijk details

  20 april 2023

  Hoera, het is meivakantie! De bibliotheken in de provincie Groningen organiseren diverse activiteiten om de meivakantie nóg leuker te maken. Van voorlezen en schaken tot een online stripquiz en een verhalenpad. Er is voor ieder wat wils. Hieronder staan een aantal leuke tips. Bekijk onze agenda voor nog meer activiteiten.

 • Marie uit Winsum is voorleeskampioen van provincie Groningen Bekijk details

  17 april 2023

  Marie Andringa van GBS De Wierde uit Winsum heeft op 12 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de finale in Theater vanBeresteyn in Veendam streden 8 finalisten uit de provincie Groningen om de titel van provinciaal voorleeskampioen.

 • Zo creëer je zorgeloos schermtijd voor je kind Bekijk details

  27 maart 2023

  Hoe vaker ze jou naar een scherm zien kijken, hoe interessanter het wordt. Geen wonder dat jouw tablet, smartphone en televisie een grote aantrekkingskracht hebben op die kleintjes. En het kan geen kwaad, toch? Want kinderen beleven er veel plezier aan en het geeft jou als ouder of verzorger een momentje voor jezelf. Toch zijn dreumesen, peuters en kleuters nog te klein om volledig losgelaten te worden op het wereldwijde web. Hoe kunnen zij en vooral ook jij als ouder of verzorger hier wijs mee omgaan?...

 • De beste Groninger boeken van nu Bekijk details

  17 maart 2023

  NOORDWOORD zet Groningse schrijvers graag in de schijnwerpers en wil laten zien hoeveel moois en waardevols de Groninger literatuur en cultuur te bieden hebben. Daarom reiken zij sinds 2010 ieder jaar de prijs uit voor het Beste Groninger Boek. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. Zaterdag 18 maart is de feestelijke uitreiking in Forum Groningen tijdens het Beste Groninger Boekenfeest. Dit zijn een paar serieuze kanshebbers.

 • Democratie als je nog geen achttien bent Bekijk details

  15 maart 2023

  Als je nog geen 18 bent, staat de politiek misschien nog ver van je af. Maar dat wil niet zeggen dat kinderen en jongeren geen invloed kunnen uitoefenen op hoe dingen geregeld zijn.

 • Lezing: Culinaire sporen van het slavernijverleden Bekijk details

  13 december 2022

  Charles Goudsmit is kok, theatermaker en dichter en opgegroeid in Delfzijl. In de bibliotheek aldaar vertelt hij op dinsdagavond 20 december over het slavernijverleden vanuit culinair perspectief.

 • Fantasy Game Event op 17 december Bekijk details

  13 december 2022

  Gamers kunnen op het Fantasy Game Event in Bibliotheek Winschoten op 17 december kennismaken met nieuwe Verborgen Verhalen in Assassin’s Creed Valhalla. De verhalen zijn het vervolg op de leesbevorderingscampagne Readification, waarbij literatuur voor jongeren gekoppeld wordt aan videogames. Bovendien kunnen ze in de Bibliotheek hun eigen AC-verhalen maken.

Paginanavigatie