Compleet en eigentijds bibliotheeksysteem voor scholen

V@school is een bibliotheeksysteem dat is ontwikkeld door de bibliotheken in Nederland en wordt op honderden scholen in het basis en voortgezet onderwijs gebruikt.

Veel mogelijkheden

Het enige wat je nodig hebt om dit bibliotheeksysteem te kunnen gebruiken, is een computer met internet; je hoeft geen software te installeren. V@school is modern, veelzijdig en sluit volledig aan bij de belevingswereld en vaardigheden van de huidige generatie leerlingen.

Naast het beheer van de schoolbibliotheek met de mogelijkheden tot zoeken, uitlenen en innemen, ondersteunt V@school het leesonderwijs en draagt het bij aan het vergroten van de informatievaardigheden van de leerlingen. Kinderen kunnen zelf leuke boeken ontdekken maar ook betrouwbare, relevante informatie op internet voor spreekbeurten, werkstukken en projecten.

Vragen over V@school?

Kijk bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of stuur een e-mail naar vschool@biblionetgroningen.nl.

V@school handleidingen

de Bibliotheek op school


Veelgestelde vragen V@school

Melding: IP-adres onbekend. Wat moet ik doen?

Neem contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of stuur een e-mail naar vschool@biblionetgroningen.nl.

Kan ik extra barcodes of scanners bestellen?

Dat kan! Neem contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of stuur een e-mail naar vschool@biblionetgroningen.nl.

Titel staat niet in V@school. Wat moet ik doen?

Stuur een e-mail met titel, auteur en indien aanwezig ISBN naar de Helpdesk van Biblionet Groningen via vschool@biblionetgroningen.nl.

Kan ik de snelkoppeling naar de zoekomgeving buiten de school gebruiken?

Dat kan! Neem contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of stuur een e-mail naar vschool@biblionetgroningen.nl.

Ik ben de snelkoppeling kwijt. Waar vind ik die terug?

Neem contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of stuur een e-mail naar vschool@biblionetgroningen.nl.

Kan ik V@school op verschillende pc’s of laptops gebruiken?

Dat kan. Je hebt alleen een stabiele internetverbinding nodig en een webbrowser, bijvoorbeeld Chrome.

Hoe kan ik overzichten in V@school maken?

Met Makkelijk publiceren, zie handleiding

Ik kan alleen uitlenen en innemen. Wat moet ik doen?

Er zijn twee type accounts. Een docentaccount en een uitleenaccount. Het docentaccount is het meest uitgebreid. Het kan dus zijn dat je een leenaccount hebt. Vragen hierover? Neem contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of stuur een e-mail naar vschool@biblionetgroningen.nl.

Welke velden zijn minimaal verplicht om in te vullen voor nieuwe leerlingen?

Voor primair onderwijs: Naam, geboortedatum, jaargroep en groepsnaam.
Voor voortgezet onderwijs: Naam, geboortedatum, adres, jaargroep en groepsnaam.

Cursussen en trainingen

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen bij ons verschillende cursussen en trainingen volgen.

Bekijk het aanbod