Week van de Alfabetisering

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Helaas is dit voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en lopen daardoor tegen problemen aan op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Met grote gevolgen voor de maatschappij, want: laaggeletterdheid raakt iedereen.

Samen werken aan geletterdheid

In de week van 3 t/m 9 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering. In deze week komen onze bibliotheken ook in actie tegen laaggeletterdheid. Samen met partnerorganisaties orgainseren wij diverse activiteiten. Bijvoorbeeld een spannede letteractie met Ov-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz, Marketing Groningen, Noorderpoort, Alfa-college en het Groninger Forum. Maar ook in onze bibliotheekvestigingen is er genoeg te doen! Kijk voor alle activiteiten onderaan deze pagina. 

Taalhuis & digitale vaardigheden

Ken jij iemand die hulp kan gebruiken met bijvoorbeeld rekenen of lezen? Heb je misschien zelf hulp nodig? Of zou jij graag anderen willen helpen? Kom dan een keertje langs bij het Taalhuis in de bibliotheek. Ook op het gebied van digitale vaardigheden bieden wij hulp aan. Zoals de cursus Klik & Tik om te leren omgaan met de computer en de cursus Digisterker waarbij je onder andere leert hoe je zelfstandig je rijbewijs online kan verlengen.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA