V@school bibliotheeksysteem

V@ school is ontwikkeld door de bibliotheken in Nederland en wordt op honderden scholen gebruikt. Het enige wat je nodig hebt om dit bibliotheeksysteem te kunnen gebruiken is een computer met internet; je hoeft geen software te installeren. V@ school is modern, veelzijdig en sluit volledig aan bij de belevingswereld en vaardigheden van de huidige generatie leerlingen.

Veel mogelijkheden

Naast het beheer van de schoolbibliotheek met de mogelijkheden tot zoeken, uitlenen en innemen ondersteunt V@ school het leesonderwijs en draagt het bij aan het vergroten van de informatievaardigheden van de leerlingen. Kinderen kunnen zelf leuke boeken ontdekken maar ook betrouwbare, relevante informatie op internet voor spreekbeurten, werkstukken en projecten.

Stappenplan leerlingenexport

Wijzigingen tijdens het schooljaar

Als tijdens het schooljaar nieuwe leerlingen op school komen of wanneer er pasjes voor leerkrachten gemaakt moeten worden, dient het Mutatie formulier gebruikt te worden. Het formulier is een beveiligd Excel-werkblad. Per formulier kunnen 5 mutaties worden ingevuld. Bovenaan het formulier moeten de naam en plaats van de school, en het Brin-nummer worden ingevoerd. De overige verplichte velden zijn roze gemarkeerd.

Houd rekening met een verwerkingstijd van ongeveer 4 weken. Het ingevulde formulier kun je mailen naar vschool@biblionetgroningen.nl.

N.B. De geboortedatum wordt na invoer automatisch omgezet naar de Canadese schrijfwijze: jjjj-mm-dd.

Vragen over V@school

Neem dan contact op met de Helpdesk van Biblionet Groningen via (088) 50 61 999 of vschool@biblionetgroningen.nl.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA