Voorlezen door weervrouw Harma Boer van RTV Noord en kom een Regenmaker knutselen

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar is 'Moppereend'  verkozen tot Prentenboek van het jaar en staat dus volop in de belangstelling!

Dit jaar zal Harma Boer, DE weervrouw van RTV Noord, in de bibliotheek van Zuidbroek komen voorlezen voor jullie uit het Prentenboek Moppereend.
In dit leuke prentenboek speelt Moppereend de hoofdrol. Ze gaat van mopperig, naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan!

Knutsel een Regenmaker
Hou jij ook van knutselen? Blijf dan na het voorlezen gezellig met je vader/moeder/opa/oma. Tijdens een gezamenlijke knutseluurtje mag je je eigen Regenmaker maken. Alle materialen zijn aanwezig. 

 

Voorlezen in de bieb

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Kom daarom gezellig langs tijdens een van onze voorleesmomenten voor peuters en kleuters.

> Lees meer

Delen

X
Image CAPTCHA