Knutselmiddag

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar is 'Moppereend'  verkozen tot Prentenboek van het jaar en staat dus volop in de belangstelling!

Knutsel een Dromenvanger
Hou jij van knutselen? Kom dan gezellig langs met je vader/moeder/opa/oma. Tijdens een gezamenlijke knutseluurtje mag je je eigen Dromenvanger maken. Alle materialen zijn aanwezig en natuurlijk gaan we ook voorlezen uit Moppereend

Moppereend: het verhaal
In dit leuke prentenboek speelt Moppereend de hoofdrol. Ze gaat van mopperig, naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan!

Voorlezen in de bieb

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Kom daarom gezellig langs tijdens een van onze voorleesmomenten voor peuters en kleuters.

> Lees meer

Delen

X
Image CAPTCHA