Peuter- en Kleuteryoga

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar is 'Moppereend'  verkozen tot Prentenboek van het jaar en staat dus volop in de belangstelling!

Peuter- en Kleuteryoga
Kom naar de yogales op maandag 27 januari in de sporthal van Noordbroek. Gebaseerd op het prentenboek Moppereend is er een speciale peuter- en kinderyoga les gemaakt. De les zal starten met een korte beginontspanning met de windgong en massageballetjes. Hierna zal worden voorgelezen uit het prentenboek. Na het voorlezen is het tijd voor beweging en gaan we met elkaar aan de slag met peuteryoga/kinderyoga oefeningen. Zoals bijvoorbeeld de Yoga hond, konijn, schildpad en natuurlijk de eend! De les is voor kinderen tot 6 jaar. Het begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. 

Moppereend: het verhaal
In dit leuke prentenboek speelt Moppereend de hoofdrol. Ze gaat van mopperig, naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan!

Voorlezen in de bieb

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Kom daarom gezellig langs tijdens een van onze voorleesmomenten voor peuters en kleuters.

> Lees meer

Delen

X
Image CAPTCHA