VoorleesExpress

Is taal moeilijk in jouw gezin? Via de VoorleesExpress verbinden we je aan vrijwillige voorlezers. Dankzij de VoorleesExpress worden kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand wekelijks thuis voorgelezen. Dat helpt bij de taalontwikkeling én is heel gezellig.

Wekelijks voorlezen

Doet jouw gezin mee aan de VoorleesExpress, dan krijg je 20 weken lang wekelijks (virtueel) bezoek van een vaste vrijwilliger. Deze vrijwilliger houdt van voorlezen en heeft bovendien een cursus gevolgd om voorlezen nog leuker te maken. Samen bouwen jullie een band op. Niet steeds nieuwe mensen, maar een vast gezicht waar je kind zich vertrouwd bij voelt. Ook zal de vrijwilliger laten zien hoe je in de toekomst zelf samen kunt genieten van voorlezen. Je kind krijgt meer plezier in lezen en dat is goed voor de taalontwikkeling. Is de VoorleesExpress wat voor jouw gezin? Of ken je een gezin dat een voorlezer kan gebruiken? Aanmelden kan via Centrum Jeugd en Gezin, kinderopvang, Humanitas en het Taalhuis of mail naar voorleesexpress@biblionetgroningen.nl.

Vrijwilliger worden

Lijkt het jou leuk om je in te zetten als vrijwilliger voor de VoorleesExpress? Wij zijn regelmatig op zoek naar voorlezers en voorleescoördinatoren. Kijk hier voor meer informatie en vacatures.

Vragen over de VoorleesExpress?

Mail naar voorleesexpress@biblionetgroningen.nl, neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA