17 maart 2021

Verkiezingen

Verkiezingen

Woensdag 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus. Dan kiezen we wie ons mag gaan vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. We organiseren leuke online activiteiten in het kader van de verkiezingen. Doe je mee?

Brief aan Nederland

Wat is jouw toekomstvisie voor Nederland? Welke dromen heb je voor onze provincie? We roepen jou als Groninger op om je droom voor Nederland met ons te delen in een brief. We zijn nieuwsgierig hoe Groningers hun ideale toekomst voor zich zien. Zo inspireren we elkaar met eenzelfde doel: een mooi Nederland en een mooi Groningen.

Schrijf een brief en mail deze naar briefaannederland@biblionetgroningen.nl. Houd hierbij maximaal 600 woorden of 2 kantjes aan. Een handgeschreven brief mag ook, deze kun je inleveren bij een bibliotheek bij jou in de buurt. Bekijk hier de actuele openingstijden. Je mag de brief ondertekenen met je naam en woonplaats, maar het mag ook anoniem.

Een selectie van alle ingestuurde brieven krijgt een plek op ons digitale Brief aan Nederland-prikbord. Ook delen we passages uit brieven op onze sociale media kanalen. Met het insturen van jouw brief, ga je akkoord met de genoemde verwerking op onze website en social media. 

Democratiequiz

Hoe is het gesteld met je kennis over democratie? Doe mee met de Democratiequiz op zondag 14 maart van 17.00 tot 18.00 uur. Via Facebook Live kunnen jongeren en volwassenen gratis meedoen. Op verrassende wijze komen vragen aan bod over verkiezingen, politiek en democratie. Hoeveel vragen weet jij goed te beantwoorden?

Stemwijzer van het Online Taalhuis

Vanaf 3 maart delen we iedere dag een video op YouTube en social media. In de video's komen vragen over verkiezingen aan bod. In de video’s zie je Taalhuisvrijwilligers, -deelnemers, -ambassadeurs, maar ook wethouders en burgemeesters.

Ook zijn er verkiezingskranten in eenvoudige en heldere taal beschikbaar in de bibliotheek. Je kunt een gratis exemplaar afhalen in de bibliotheek. Hiervoor is geen afspraak nodig. Bekijk hier de actuele afhaaltijden.

Jongeren voor politiek

Heb jij een vraag voor politici? Stel deze via Instagram en gebruik #jongerenvoorpolitiek. Ga in gesprek met kandidaat-Kamerleden uit Groningen. We delen jouw vraag op onze Instagram en taggen de kandidaat-Kamerleden uit Groningen. 

Een socratisch gesprek: Wat is politiek?

Ben je geïnteresseerd in politiek en filosofie? Meld je dan aan voor Een socratisch gesprek: Wat is politiek? Maandag 15 maart van 19.30 tot 20.30 uur voert filosofe Sanne ten Wolde met deelnemers een socratisch gesprek met als hoofdvraag: wat is politiek? Het gesprek vindt plaats via Zoom. Er is plek voor 16 deelnemers. Aanmeldkosten bedragen 5 euro per persoon. Meld je hier aan.

Podcast: Groningse burgerinitiatieven

De verkiezingen gaan over de toekomst van ons land, maar hoe zit dat in Groningen? Zijn er burgerinitiatieven in onze regio? Wat beweegt iemand om zich belangeloos in te zetten voor een ander. We gaan erover in gesprek in de volgende podcastaflevering. Deze is binnenkort te beluisteren op Spotify.

 

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA