Van Dale woordenboeken

Wat is het Spaanse woord voor bibliotheek? Is bibliotheek in het Nederlands een mannelijk of vrouwelijk woord? Je vindt de antwoorden in de bekende woordenboeken van Van Dale. De bibliotheek biedt toegang tot de woordenboeken Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Betekenis en spelling

Normaal zijn de online Van Dale woordenboeken zeer prijzig, maar als bibliotheeklid kun je de woordenboeken gratis doorzoeken! Via de catalogus in de bibliotheek heb je toegang tot de online woordenboeken Duits, Frans, Spaans en Engels, en het Groot woordenboek van de Nederlandse taal. Die laatste wordt niet voor niets ook wel de ‘Dikke Van Dale’ genoemd. Het woordenboek bevat een kwart miljoen verschillende trefwoorden. Met de slimme zoekfuncties vind je zelfs de kleinste details. Ideaal als je de officiële spelling van een woord wilt controleren of bijvoorbeeld het kleine verschil tussen twee vergelijkbare woorden wilt uitzoeken.

Van Dale woordenboeken thuis gebruiken

Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gebruikmaken van de Van Dale woordenboeken. Log thuis in met het lenersnummer op je bibliotheekpas en het bijbehorende wachtwoord. Eenmaal ingelogd word je doorverwezen naar de juiste pagina.

Word online lid

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Het kost slechts €4,50 per maand!  

Vragen over Van Dale woordenboeken?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

Delen

X
Image CAPTCHA