Vakantielezen

Met het programma Vakantielezen stimuleert Biblionet Groningen, samen met de basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen.

Download de gratis Vakantielezen-app

Vakantielezen startte in mei met het leesprogramma op school. In de klas heeft je kind de afgelopen weken al veel van de Vakantielezen-wereld gezien. Hou ook tijdens de zomervakantie bij welke boeken je kind heeft gelezen en doe samen leuke taalspelletjes met de gratis Vakantielezen-app. Ontdek hier ook leuke leestips, doe-activiteiten en meer informatie over dit programma. In deze app komt de landkaart van Vakantielezen tot leven!

De app is beschikbaar in de Google Play Store. Op sommige apparaten zijn helaas problemen met de app. Is dat ook bij jouw apparaat het geval of heb je geen Android apparaat, kom dan naar de bibliotheek. Er ligt een gratis gedrukte landkaart voor je klaar.

Lees jezelf de wereld rond!

Lachland

In Lachland lees je de grappigste verhalen. Moppen, flauwe grapjes of grappige gebeurtenissen. De inwoners van Lachland komen niet meer bij. Moest je lachen om je boek? Dan was je in dit vrolijke land.

Leestips

Sportmanië

De inwoners van Sportmanië zijn dol op sport. Ze voetballen, tennissen, zwemmen en doen allerlei sportieve activiteiten. Ging jouw boek over sport en bewegen? Dan was je bij Sven, Ranomi en Max in Sportmanië.

Leestips

Sprookjeseilanden

Er was eens een eiland in de zee. De prinsessen, feeën en kleine draakjes van de Sprookjeseilanden zijn dol op verhalen. Pak een sprookjesboek en breng een bezoek aan de magische eilanden waar ze nog lang en gelukkig leven!

Leestips

Avonturenland

Pssst… zie jij die ongure man daar bij de piramide. Hij is vast iets van plan met de schat... Pak je zaklamp en notitieboek en ga mee op reis. Elk verhaal is een nieuw avontuur.

Leestips

Dierenrijk

Het geblaf van honden, het gegrom van leeuwen en het gesis van slangen. Ben je dol op dieren? Kom dan langs in Dierenrijk. De inwoners van dit land klimmen in bomen, sluipen over savannes of zwemmen in meren.  

Leestips

Griezelkust

Durf jij af te reizen naar dit land? Je vindt er de griezeligste verhalen en de inwoners zien er eng en gevaarlijk uit… of lijkt dat maar zo? Maak kennis met Trubbel de Trol of Dolfje Weerwolfje. Betreden op eigen risico...

Leestips

X
Wachtwoord vergeten?