Vakantielezen Thuiseditie

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van Biblionet Groningen wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Biblionet Groningen ontwikkelde dit digitale zomerleesprogramma voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Speel lettertwister met stoepkrijt of een taalspel met waterballonnen. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.

Wil je meedoen met je gezin? Haal de gratis landkaart op in de bibliotheek en meld je aan via www.vakantie-lezen.nl

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben we 6 verhalen geschreven. De verhalen vind je op de website van Vakantielezen, maar je kan ze ook hieronder vinden. Alle verhalen zijn geschreven op het leesniveau M3/E3. Lees jezelf de wereld rond!

  • Ben je dol op sprookjes? Lees dan het verhaal ‘De ridder en de heks’. In dit verhaal wil de koning wil naar het bos, maar hij is bang voor de heks. Kan de ridder de heks stoppen?
  • Jeroen heeft honger. Hij gaat een recept uit een kookboek maken, maar of dat helemaal klopt. Lees het griezelige verhaal ‘Griezel soep’ en reis af naar de Griezelkust.
  • Freek is dol op dieren: op de slang die sist, het nijlpaard die hapt en de aap die gaapt. Maar mag freek wel bij de dieren komen? Lees het verhaal ‘Freek in het wild’ en reis naar het Dierenrijk.
  • Jeroen vindt een schatkaart. Ligt er een schat op het strand? Lees het  avontuurlijke verhaal ‘Een schat in de zon’ en reis af naar Avonturenland.
  • In Sportmanië zit niemand stil, ook Max niet. Maar net als hij wil gaan racen, doet hij een vreselijke ontdekking: zijn banden zijn gestolen. Wie is dief? Lees het verhaal ‘Max is op weg’ en ontdek wie de banden heeft gestolen.
  • Jeroen is dol op grapjes, maar zijn moppen zijn niet grappig. Kon hij maar zien of iemand zijn mop leuk vindt? Tijd om een lachmeter te maken! Lees dit grappige verhaal ‘De lachmeter’ en breng een bezoekje aan het altijd leuke Lachland.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA