Uittrekselbank

Wil je graag meer weten over de schrijver van het boek dat je aan het lezen bent? Of meer inzicht krijgen in de thema’s van een boek? Dan kun je gratis gebruikmaken van de uittreksels van de Uittrekselbank. In de Uittrekselbank staan meer dan 2.400 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur. Bovendien bevat de bank ongeveer 350 auteursportretten. De Uittrekselbank is ook handig als je een boekverslag moet schrijven of je voorbereidt op mondelinge literatuurexamens.

Uittreksel van duizenden boeken

De uittreksels in de Uittrekselbank bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere de thematiek, de structuur, de personages en de stijl van een boek. Daarnaast vind je per uittreksel enkele achtergrondinformatie, reacties van recensenten en discussietips voor boekbesprekingen. Voor meer informatie over de auteur kun je de auteursportretten raadplegen, die bestaan uit biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen. Het zoeken van uittreksels in de Uittrekselbank is heel gemakkelijk. Je kunt zoeken op auteur of titel, maar ook op thema of jaar van uitgave.

De Uittrekselbank thuis gebruiken

Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gebruikmaken van de Uittrekselbank. Log thuis in met het lenersnummer op je bibliotheekpas en het bijbehorende wachtwoord. Eenmaal ingelogd, word je doorverwezen naar de juiste pagina.

Word online lid

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement gratis, volwassenen betalen slechts €4,75 per maand!

Vragen over de Uittrekselbank?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA