Traject Digitale geletterdheid Basicly

Biblionet Groningen werkt vanaf schooljaar 2018-2019 samen met stichting Basicly om kinderen voor te bereiden op een digitale samenleving. Er komen steeds meer technologieën bij, er ontstaan nieuwe banen en er wordt op een andere manier samengewerkt. Dit vraagt om andere kennis en kunde. Basicly biedt voor het primair onderwijs het traject digitale geletterdheid aan. Dit traject bestaat uit 3 onderdelen: persoonlijke begeleiding, projectonderwijs en instructievideo’s op een videoplatform.

Begeleiding

Basicly begeleidt docenten en scholen bij het implementeren van digitale geletterdheid. Onderdelen hiervan zijn het ontwikkelen van een visie en coaching van docenten.

Projectonderwijs

Basicly biedt projecten om digitale geletterdheid een plek te geven in het onderwijs. Uiteindelijk zullen de docenten zelf projecten ontwikkelen.

Instructievideo’s

Op het videoplatform van Basicly kunnen leerlingen en docenten instructievideo’s vinden over digitale tools waarmee ze werken tijdens projecten. Kijk voor meer informatie op basicly.co/lesmateriaal/.

Delen

X
Image CAPTCHA