Traject Digitale geletterdheid Basicly

Traject Digitale geletterdheid Basicly

Biblionet Groningen werkt vanaf schooljaar 2018-2019 samen met stichting Basicly om kinderen voor te bereiden op de digitale samenleving. Basicly biedt een interactief online platform waarmee je als leerkracht en school alle handvatten krijgt om eenvoudig aan de digitale geletterdheid van je klas én team te werken. Met persoonlijke begeleiding, complete werkvormen en instructievideo’s wordt elke leerkracht in Nederland in staat gesteld om de digitale vaardigheden van hun leerlingen ontwikkelen. 

Interactief platform

Van werkvormen en powerpoints tot instructievideo’s die afgestemd zijn op de belevingswereld van de leerlingen. Op het interactief platform vind je alles om te starten met een minimale voorbereiding. Bij elke leskaart vind je welke doelen je behandelt in de les, wat je nodig hebt en welke stappen je moet volgen samen met je leerlingen. Je hebt als school daarnaast de keuze om te werken met losse leskaarten of je gaat op een gestructureerde wijze digitale geletterdheid integreren in je onderwijs.

Professionalisering

Daarnaast krijg je als leerkracht de mogelijkheid om je eigen digitale kennis aan te scherpen met op maat gemaakte content voor jou als leerkracht. Daarnaast begeleidt Basicly scholen bij het implementeren van digitale geletterdheid. Onderdelen hiervan zijn het ontwikkelen van een visie en coaching van het team.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding vinden ze bij Basicly erg belangrijk. Loop je ergens tegenaan of lukt het niet, dan kan je via de helpknop onmiddellijk met het team chatten. www.basicly.co

Delen

X
Image CAPTCHA