Training Interactief Voorlezen

Wil jij weten hoe de taal- en leesontwikkeling bij kinderen van 0 tot 4 jaar verloopt? En hoe je van voorlezen een plezierige activiteit maakt? Doe dan mee aan de Training Interactief Voorlezen.

Waar bestaat de training uit?

Tijdens de training Interactief Voorlezen leer je o.a. hoe je met baby's, dreumesen en peuters in gesprek gaat over een verhaal. Je leert hoe je het voorlezen goed kunt organiseren maar ook hoe je er een leuke en leerzame activiteit van maakt. De training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers en bestaat uit tweedagdelen. Het eerste dagdeel gaat over kinderen van 0 tot 2 jaar, het tweede dagdeel over kinderen van 2 tot 4 jaar.

Extra modules Training Interactief Voorlezen

Module 1 - Rijk taalaanbod: Wat zeg je en hoe zeg je het?

Tijdens deze training leer je welk taalaanbod je kinderen kunt geven als je een tekst leest. Het belangrijk om te weten hoe rijk je eigen taalaanbod is en hoe je dat kunt verrijken, want wat kun je allemaal zeggen bij plaatjes in kinderboeken en hoe doe je dat?

Module 2 - Taalaanbod: Hoe leg je het uit?

Deze training gaat over woordenschat. Hoe leren kinderen nieuwe woorden en hoe leren ze die op de goede manier te gebruiken? Kinderen hebben woorden nodig om uit te leggen wat ze bedoelen maar ook om jou te begrijpen. Op jonge leeftijd veel woorden leren is heel belangrijk want kinderen houden hun hele schoolloopbaan last van een eenmaal opgelopen achterstand.

Vragen over de Training Interactief Voorlezen?

Neem contact op met één van onze medewerkers. In dit overzicht zie je wie het aanspreekpunt is bij jou in de regio.

Delen

X
Image CAPTCHA