Tips voor docenten

Angstzweet

‘Ik vond het boek spannend,’ schrijven veel leerlingen in hun boekverslagen. Maar wat maakt een boek nou zo spannend? Tijdens de lessenserie Angstzweet komen leerlingen van het VMBO daarachter!

> Lees meer

GasTerra Debatbattle

Debatteren kun je leren! Tijdens de GasTerra Debatbattle gaan VMBO 3-leerlingen van scholen uit de provincie Groningen met elkaar het debat aan over het thema energie.

> Lees meer

Jonge Jury

Leerlingen leesplezier laten ervaren en uitdagen om een goed onderbouwde mening te geven over een boek: dat zijn de doelen van de Jonge Jury. Onderbouwklassen van het VMBO, de HAVO en het VWO lezen voor de Jonge Jury een aantal jeugdboeken en stemmen op hun favoriete titels.

> Lees meer

Leesclub Leeshonger

Lezen voor de lijst en je voorbereiden op het mondelinge examen is een stuk makkelijker met de online leesclub Leeshonger!

> Lees meer

Meet en Greet een schrijver

Meer uit een boek halen? Nodig eens een schrijver uit in de klas!

> Lees meer

Nederland Leest Junior

De campagne Nederland Leest voor volwassenen is natuurlijk wel bekend, maar er is ook een versie voor jongeren: Nederland Leest Junior! Alle leerlingen van de eerste en de tweede klas van het VMBO lezen een boek dat past bij het Nederland Leest-thema en gaan daarover met elkaar in discussie.

> Lees meer

Stap op de Rode Loper

Stap op de rode loper van de boekenwereld en maak kennis met populaire schrijvers, bekijk boekverfilmingen, leer striptekenen of luister naar een rapper of verhalenverteller!

> Lees meer

X
Image CAPTCHA