Taalhuis programma

Moeite met lezen en schrijven? Je bent niet alleen. Het Taalhuis is dé plek in de bibliotheek waar je terecht kunt voor hulp. Je hoeft geen lid te zijn. Je vindt er bijvoorbeeld gratis taalcursussen en oefenboeken. Er zijn vaak activiteiten en wekelijks is er een spreekuur met een Taalhuiscoördinator. Kijk in de agenda hiernaast voor activiteiten in de bibliotheek bij jou in de buurt.

In steeds meer bibliotheken

In Nederland heeft 1 op de 9 volwassenen veel moeite met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. Ben jij een van hen? Kom dan eens langs in het Taalhuis in de bibliotheek. Steeds meer bibliotheken hebben zo’n Taalhuis. In het Taalhuis vind je speciale leesboeken. Daar kun je gebruik van maken wanneer de bibliotheek open is. Tijdens het inloopspreekuur Taalhuis bekijk je samen met de Taalhuiscoördinator wat je precies nodig hebt en wat bij je past. Dat kan een oefenboek zijn of misschien een cursus bij een ROC.

Taalvrijwilliger

Je kunt ook gekoppeld worden aan een Taalvrijwilliger. Dit is een speciaal opgeleide vrijwilliger die je helpt met beter leren lezen, schrijven of spreken. De Taalvrijwilliger heeft geduld en luistert naar wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld hulp bij het invullen van formulieren of oefenen met spreken. Ook één-op-één hulp is mogelijk.

Samenwerking 

Het Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen & Schrijven, gemeenten, ROC, welzijnswerk, Humanitas en lokale partners. 

Vragen over het Taalhuis?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

X
Wachtwoord vergeten?