Leesplezier

Taal als basis

Lezen is essentieel voor een goede taalontwikkeling van kinderen. Dat begint al vanaf de geboorte: kinderen die regelmatig worden voorgelezen, leren nieuwe woorden sneller dan andere kinderen. Dit geldt ook voor kinderen die al zelf kunnen lezen. Leesplezier vinden we daarbij een must, zowel voor de ouder als voor het kind. Onze bibliotheken dragen daar aan bij met educatieve programma’s en projecten voor de kinderopvang en het onderwijs.

Leesplezier

Aanbod basisonderwijs

Onderwijsaanbod schooljaar 2021-2022: inspirerende programma’s en projecten, speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs. Groot worden doe je met de bibliotheek.

> Lees meer

Aanbod kinderopvang

Aanbod jaar 2021-2022: inspirerende programma’s en projecten, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Groot worden doe je met de bibliotheek.

> Lees meer

Aanbod voortgezet onderwijs

Onderwijsaanbod schooljaar 2021-2022: inspirerende programma’s en projecten, speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Groot worden doe je met de bibliotheek.

> Lees meer

BoekStart

Met BoekStart moedigen we vroeg beginnen met voorlezen en boekjes aan. Kom langs met je baby of peuter en ontdek wat de bibliotheek te bieden heeft.

> Lees meer

BoekStart in de kinderopvang

We helpen tientallen kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen. Samen werken we aan het leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen tot 4 jaar.

> Lees meer

Cursussen & trainingen

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen bij ons verschillende cursussen en trainingen volgen.

> Lees meer

de Bibliotheek op school PO

Met een collectie boeken en taal- en (voor)leesbevordering zorgt de Bibliotheek op school voor plezier in lezen. En dat leidt tot hogere schoolcijfers.

> Lees meer

de Bibliotheek op school VO

De Bibliotheek op school voor het voortgezet onderwijs is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Collectie, lezen en mediawijsheid staan centraal.

> Lees meer

De Nationale Voorleeswedstrijd

Biblionet Groningen organiseert al meer dan 28 jaar de provinciale rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ieder jaar zijn er zo’n 150 schoolkampioenen die hun voorleestalent laten zien en anderen mee laten genieten van een spannend, meeslepend of grappig boek.

> Lees meer

De Schoolschrijver

De Schoolschrijver zet de beste en leukste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken en daarmee klaar te stomen voor de toekomst.

> Lees meer

De Uitdaging

Ga jij de uitdaging aan? Met dit programma willen we leerlingen kennis laten maken met verschillende soorten teksten. Door creatieve verwerkingsvormen en veel te lezen, hopen we hun leesplezier te vergroten.

> Lees meer

Instellingsabonnement

Als school of andere instelling kun je kiezen voor het basisabonnement of het budgetabonnement. 

> Lees meer

Kind & Media

Gecertificeerde trainers van de bibliotheek helpen peuterspeelzalen en kinderopvangcentra bij het verantwoord inzetten van digitale media.

> Lees meer

Kinderboekenweek 2021

> Lees meer

Klassikaal lenen

Met een groep leerlingen boeken uitzoeken in de bibliotheek kan tijdens openingsuren maar ook op afspraak.

> Lees meer

V@school bibliotheeksysteem

V@school is een compleet en eigentijds systeem om de schoolbibliotheek te beheren.

> Lees meer

VoorleesExpress

Met de VoorleesExpress worden kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand thuis voorgelezen. Goed voor de taalontwikkeling én heel gezellig.

> Lees meer

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA