Leesplezier

Taal als basis

Lezen is essentieel voor een goede taalontwikkeling van kinderen. Dat begint al vanaf de geboorte: kinderen die regelmatig worden voorgelezen, leren nieuwe woorden sneller dan andere kinderen. Dit geldt ook voor kinderen die al zelf kunnen lezen. Leesplezier vinden we daarbij een must, zowel voor de ouder als voor het kind. Onze bibliotheken dragen daar aan bij met educatieve programma’s en projecten voor het onderwijs.

Leesplezier

BoekStart

Met BoekStart moedigen we vroeg beginnen met voorlezen en boekjes aan. Kom langs met je baby of peuter en ontdek wat de bibliotheek te bieden heeft.

> Lees meer

BoekStart in de kinderopvang

We helpen tientallen kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen. Samen werken we aan het leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen tot 4 jaar.

> Lees meer

Cursussen & trainingen

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen bij ons verschillende cursussen en trainingen volgen.

> Lees meer

de Bibliotheek op school PO

Met een collectie boeken en taal- en (voor)leesbevordering zorgt de Bibliotheek op school voor plezier in lezen. En dat leidt tot hogere schoolcijfers.

> Lees meer

de Bibliotheek op school VO

De Bibliotheek op school voor het voortgezet onderwijs is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Collectie, lezen en mediawijsheid staan centraal.

> Lees meer

Instellingsabonnement

Als school of andere instelling kun je kiezen voor het basisabonnement of het budgetabonnement. 

> Lees meer

Kind & Media

Gecertificeerde trainers van de bibliotheek helpen peuterspeelzalen en kinderopvangcentra bij het verantwoord inzetten van digitale media.

> Lees meer

Klassikaal lenen

Met een groep leerlingen boeken uitzoeken in de bibliotheek kan tijdens openingsuren maar ook op afspraak.

> Lees meer

Lezen & Schrijven

In de bibliotheek kun je oefenen met taal, computers en internet. Met een extra zetje in de rug kun je met meer gemak meedoen in de samenleving.

> Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseren de Groningse bibliotheken veel activiteiten om het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar te stimuleren.

> Lees meer

Onderwijsaanbod basisonderwijs

Leuke en leerzame programma's voor groep 1 t/m 8 van de basischool. Bekijk ons onderwijsaanbod voor schooljaar 2017-2018.

> Lees meer

Prentenboeken

Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven kunnen een themacollectie prentenboeken of meerdere exemplaren van hetzelfde prentenboek lenen bij de bibliotheek.

> Lees meer

Scoor een Boek!

Doe mee met de thuiseditie van Scoor een Boek! Spaar voetbalplaatjes en lees de poster vol. Het hele gezin mag meedoen. TIP: Door mee te doen met de activiteiten van Scoor een Boek! verdien je extra voetbalplaatjes!

> Lees meer

V@school bibliotheeksysteem

V@school is een compleet en eigentijds systeem om de schoolbibliotheek te beheren.

> Lees meer

VoorleesExpress

Met de VoorleesExpress worden kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand thuis voorgelezen. Goed voor de taalontwikkeling én heel gezellig.

> Lees meer

Voorlezen

Lezen is essentieel voor een goede taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die van jongs af aan regelmatig worden voorgelezen, leren nieuwe woorden sneller.

> Lees meer

X
Wachtwoord vergeten?