Spinbarg

Op een geheimzinnige heuvel in Jipsinghuizen woonde een vrouw. Iedere avond zat ze tot diep in de nacht achter haar spinnenwiel te werken aan een reusachtig web. Met haar web probeerde ze vanaf haar ‘Spinbarg’ (ofwel ‘Spinberg’) jonge mannen te vangen.

Groningse volksverhalen komen tot leven

De provincie Groningen kent een schat aan oude volksverhalen. Ze vertellen veel over de geschiedenis en het landschap van onze provincie. Dit vormt de aanleiding voor een groot project rond Groningse volksverhalen: Spinbarg. Ook in de Groningse bibliotheken is er de komende tijd van alles te beleven rondom lokale volksverhalen.

Verhalentournee door de provincie

Groningse filmmakers, kunstenaars en muzikanten verbeelden een aantal van de mooiste verhalen. Met die verhalen gaan ze op tournee. Vanaf half augustus 2017 vaart Spinbarg door de provincie. Op het antieke vrachtschip de Familietrouw – van het Veenkoloniaal Museum is van alles te beleven. Het ruim van het schip wordt voor deze gelegenheid ingericht met 12 kijkkasten. In iedere kast zie en hoor je een ander verhaal. Doordat er zoveel verschillende makers meewerken aan Spinbarg is ieder verhaal uniek qua toon, sfeer en uitvoering. 

Samenwerkingspartners

Het verhalenproject Spinbarg is een initiatief van Productiehuis Spinbarg en Erfgoedpartners in samenwerking met onder andere het Veenkoloniaal Museum Veendam en De Verhalen van Groningen. Het project is mogelijk dankzij financiële bijdragen van onder meer provincie Groningen, Mondriaanfonds en NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?