Servicemedewerker in Bibliotheek Winschoten (12 uur)

Ben jij klantgericht, kun je goed samenwerken, ben je communicatief vaardig en heb je een positieve uitstraling? Dan zijn wij op zoek naar jou om het team van Bibliotheek Winschoten te versterken!

Wat zoeken we?

Als servicemedewerker houd je samen met vrijwillige medewerkers de bibliotheek op orde, je ondersteunt bij activiteiten, legt contact met bezoekers en informeert klanten. Jij beschikt minimaal over een MBO werk- en denkniveau, bent resultaatgericht en hebt een klantgerichte houding.

Je kunt onze klanten helpen als ze vragen hebben over iets op internet, de computer, tablet of smartphone. We vinden het belangrijk dat je iemand bent die altijd wil blijven leren. Je hebt een positieve uitstraling en beschikt over inlevingsvermogen.

Wat ga je doen?

Je gaat er samen met het team van vrijwilligers voor zorgen dat de bibliotheek een welkome uitstraling heeft. Je gaat onder andere:

 • De bibliotheek openen en sluiten;
 • Gastvrouw/-heer zijn bij activiteiten, dit betekent dat je mensen vriendelijk groet bij binnenkomst, hen de weg wijst, dat je zorgt voor koffie/thee en dat de ruimte waar de activiteit plaatsvindt helemaal netjes klaarstaat met alle benodigdheden, zoals stoelen en/of een flipover;
 • Vrijwillige medewerkers begeleiden: samen zorgen jullie er voor dat de boeken in de kasten komen, dat de markttafels goed gevuld zijn en dat reserveringen worden geraapt en klaargezet;
 • Klanten adviseren bij computergebruik;
 • Klanten helpen bij het vinden van de juiste informatie en/of boeken;
 • De aanwezige apparatuur, zoals de computers en het kopieerapparaat beheren;
 • Tijdschriften en kranten in orde maken voor de klanten en bezoekers.

Iedereen is welkom in de bibliotheek. Leden, maar ook niet-leden. Dit zorgt voor afwisselende werkdagen met diverse bezoekers van 0 tot 100 jaar oud, van laag- tot hoogopgeleid. Geen dag is bij ons hetzelfde. Je werktijden zullen er als volgt uitzien:

 • Vrijdag van 13.30 tot 20.00 (inclusief een halfuur pauze);
 • Zaterdag van 09.30 tot 16.00 (inclusief een halfuur pauze)

Wat krijg je terug?

 • Afwisselend werk met leuke collega’s en een informele werksfeer);
 • Een tijdelijk contract vanaf 1 juli 2019 met als voorlopige einddatum 31 december 2019;
 • Een bibliotheekabonnement.

Wie zijn wij?

Samen zorgen we dat de bibliotheek een omgeving is waar mensen - jong en oud – zich thuis voelen. Ons streven is dat leden en bezoekers langskomen om iets nieuws te ontdekken, te leren en om andere mensen te ontmoeten. Niets hoeft, alles mag. Mensen kunnen in de bibliotheek komen om te studeren en te werken, om een cursus te volgen of om even te ontspannen met een goed boek of een krantje. Kortom, de bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is.

Biblionet Groningen is de netwerkorganisatie van bibliotheken in de provincie Groningen. We bieden de inwoners van de provincie Groningen in onze 38 bibliotheken en online een breed scala aan producten en diensten. Wij zijn een – fysiek en online - platform voor ontmoeten, leren en ontdekken, met als doel: persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van maatschappelijke kansen voor alle inwoners van de provincie Groningen.

Er werken ongeveer 160 medewerkers en honderden vrijwilligers bij Biblionet Groningen verdeeld over de bibliotheken, maar ook op de ondersteunende afdelingen op ons kantoor in de stad Groningen. Zoals Financiën, ICT, Marketing en HR. Met z’n allen werken aan de best mogelijke bibliotheken. Onze cultuur? Kennisdelen, leren door te doen, samenwerken en resultaten behalen.

 

Delen

X
Image CAPTCHA