Senior adviseur Taal als Basis (24 uur)

Ga jij samen met je collega’s werken aan de doorontwikkeling van onze programmalijn ‘Taal als basis’? Ben jij geïnteresseerd in het uitbouwen van onze mediawijsheidsdienstverlening en het betrekken van gezinnen daarbij en vind je het leuk om hiermee creatief en inspirerend bezig te zijn? Dan zoeken wij jou!

Een dag uit het leven van de senior adviseur

Vandaag begint voor jou in Stadskanaal. Je rijdt naar de bibliotheek waar je een overleg hebt met de (voor)leesconsulenten. Daar aangekomen bespreken jullie de programma’s voor de voorschoolse instellingen en basisscholen in de gemeente. Wat een enthousiasme en leuke ideeën! Je merkt dat dit team staat te popelen om aan de slag te gaan. Op naar het kantoor in Groningen. Met Gonny en Jolanda wissel je van gedachten over de vraag: hoe kunnen we ouders stimuleren om hun kinderen voor te lezen? Jullie zien dat steeds minder ouders een boek pakken om hun kinderen voor te lezen, terwijl dat zo belangrijk is! Samen denken jullie na over een gezinsgerichte aanpak en volg je het landelijke webinar over Gezinsaanpak. De opbrengsten bespreek je met andere collega’s, want de komende maand ga je een subsidie-aanvraag schrijven over dit onderwerp.

Na de lunch schuif je aan bij de Kenniscirkel, een bijeenkomst waar alle leesconsulenten uit de organisatie kennis delen met elkaar. Op de agenda staat de vraag: hoe kunnen we ons online programma voor het onderwijs en de voorschoolse instellingen verder uitbreiden?

Na het afhandelen van je mail sluit je de dag af met een landelijk digitaal overleg over digitale geletterdheid. Vandaag ligt de nadruk op programma’s om leerlingen te leren om bewust, kritisch en actief om te gaan met media. Om leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen is er voor leesconsulenten de opleiding ‘Digitale geletterdheid’ ontwikkeld. Dat is wellicht iets om bij Biblionet Groningen op de agenda te zetten.

Tot slot denk je na over hoe je een groep leesconsulenten kunt begeleiden bij het organiseren van een workshop voor de Nationale Voorleesdagen.

Wat ga je doen?

De programmalijn Taal als Basis staat voor plezier in lezen voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Binnen deze programmalijn inspireren we ook kinderen en jongeren om te lezen en zich zo te ontwikkelen dat ze op een verantwoorde manier kunnen omgaan met alles wat internet te bieden heeft. Samen met de kinderopvang, het primair en voorgezet onderwijs ga je werken aan de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden en onderwijsvernieuwingen.

In je rol als senior adviseur adviseer je het management over het doorontwikkelen van de programmalijn Taal als Basis. Daarbij werk je nauw samen met collega’s van de andere programmalijnen en van het landelijke bibliotheeknetwerk en ook met externe partners. Je onderhoudt je netwerk, legt nieuwe contacten en bent voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en dienstverlening.

Waar ga je werken?

Je krijgt een flexibele werkplek op ons kantoor in Groningen. Je werkt hier in een team, met een fijne, informele werksfeer dat verantwoordelijk is voor de advisering van onze vijf programmalijnen. Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor de advisering van de bibliotheken in de gemeenten Midden Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.

Solliciteer vooral als je blij wordt van:

 • het stimuleren van mediawijsheid en het plezier in lezen
 • kansen zien en pakken
 • adviseren
 • netwerken

Onze nieuwe collega

 • beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • adviseert gevraagd en ongevraagd
 • heeft een heldere visie op mediawijsheid en gezinsaanpak
 • beschikt over een brede kijk op het onderwijs
 • kan goed projectmatig werken
 • heeft ervaring met het schrijven, aanvragen en binnenhalen van project- en subsidie-aanvragen
 • vindt samenwerken de gewoonste zaak van de wereld
 • is ondernemend en flexibel, innovatief en resultaatgericht;
 • is communicatief vaardig en kan op verschillende niveaus als gesprekspartner functioneren;
 • is in het bezit van een rijbewijs en een auto.
 • Is blij met een maximum salaris van € 4552,- (op basis van 36 uur per week)
 • kan niet wachten om als senior adviseur aan de slag te gaan!

Wie zijn wij?

Biblionet Groningen is een hybride organisatie, bestaande uit 37 bibliotheken in de provincie Groningen en een provinciale ondersteuningsinstelling. We bieden de inwoners van de provincie Groningen een breed scala aan producten en diensten. Samen zorgen we ervoor dat de bibliotheek een omgeving is waar mensen - jong en oud - zich thuis voelen, nieuwe dingen kunnen leren en ontdekken en andere mensen kunnen ontmoeten. Studeren, werken, een cursus volgen of gewoon even ontspannen met een goed boek of een krantje: alles is mogelijk in de bibliotheek en iedereen is welkom. Ons doel is om mensen uit te dagen zichzelf te ontwikkelen en om de maatschappelijke kansen van alle inwoners in de provincie Groningen te vergroten.

Biblionet Groningen heeft ongeveer 160 medewerkers, die werken in de bibliotheken en op ons kantoor in de stad Groningen. Daar vind je afdelingen als Financiën, Marketing & Communicatie, ICT en HR. Daarnaast werken er in onze bibliotheken meer dan 900 vrijwillige medewerkers.

Samen werken we aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening van de bibliotheek van de toekomst. Onze cultuur? Kennis delen, leren door te doen, samenwerken en zorgvuldig resultaten behalen.

Dit mag je van ons verwachten

 • afwisselend werk met leuke collega’s en een informele werksfeer
 • een interactief, afwisselend en inspirerend inwerkprogramma, waarbij je kunt terugvallen op je leidinggevende én een buddy
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder onbeperkt toegang tot de online trainingen van Good Habitz
 • een tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar met goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao openbare bibliotheken

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA