Scoren kun je overal!

Scoor een Boek!

Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en Forum Groningen samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek jaarlijks terugkerend leesproject uit voor kinderen van groep 5 en 6: Scoor een Boek!. De komende weken gaan verschillende basisscholen, die ook meedoen aan de Bibliotheek op school, de komende weken flink ‘scoren’. Zo'n 6.500 leerlingen gaan zo veel mogelijk boeken lezen. En dat doen ze natuurlijk niet alleen. Via videoboodschappen worden de kinderen aangemoedigd door FC Groningen-speler Mike te Wierik. In mei sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld. 

Een hele hoop boeken

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend project. En dat blijkt! In 2019 deden er maar liefst 16.040 leerlingen, 12 voetbalclubs en 92 bibliotheekvestigingen mee. Het resultaat? In totaal werden er 105.742 boeken gelezen! Dat is bijna 7 boeken per leerling.

Thuiseditie

Sporten met Arjen Robben of moppen tappen met Jochem Myjer? Ga de strijd aan: in de klas én thuis! In de Scoor een Boek! Thuiseditie doet dit jaar het hele gezin mee. Voor elke opdracht die de gezinnen uitvoeren, scoren ze punten voor hun klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen. De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en bewegen, en dragen bij aan een taalrijke thuisomgeving. Wil je meedoen? Meld je aan via www.scoorthuis.nl. Dit jaar doen er bijna 700 klassen mee aan de Thuiseditie. 

Recensies

1/3
  • Scoor een Boek! Aftrap 2020

    Jeroen van de bibliotheek maakt zich grote zorgen. Kinderen lezen steeds minder boeken. Zijn broer, de professor, heeft wel een idee hoe hij dit kan oplossen. Als dat maar goed gaat...

  • Het gezicht van Scoor een Boek! 2020: Mike te Wierik

    FC Groningen aanvoerder Mike te Wierik is dit jaar hét gezicht van Scoor een Boek! Lees jij meer dan de captain van de Trots van het Noorden? Doe dan mee met Scoor een Boek! Vorig jaar lazen deelnemers aan het project in Groningen en Drenthe in totaal liefst 6.000 boeken. 

  • Bekijk de terugblik op 2019!

    In 2019 werden er maar liefst 105.742 boeken verslonden! Dat zijn bijna 7 boeken per leerling. Hoeveel boeken zullen er dit jaar worden gescoord?

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA