Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is een jaarlijks leesprogramma voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Daarom werken Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en Forum Groningen en FC Groningen in de Maatschappij samen, want scoren kun je overal!

Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5 en 6 én een Thuiseditie voor het hele gezin.

Schooleditie: boeken ‘scoren’ in de klas

De komende weken gaan Groningse en Drentse basisscholen flink ‘scoren’. Zo'n 4.000 leerlingen lezen in deze periode zoveel mogelijk boeken. En dat doen ze natuurlijk niet alleen. Via video’s worden de kinderen aangemoedigd door FC Groningen-speler Bart van Hintum. In mei sluiten de leerlingen het project af met een digitale spelshow. 

Thuiseditie: doe mee met het hele gezin!

Ga de strijd aan. In de klas en thuis! In deze competitie van de bibliotheek doet het hele gezin mee. Voor elke opdracht die de gezinnen uitvoeren, scoren ze punten voor de klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen.

Speel het razendsnelle bordspel Blessuretijd, lees de leukste puzzelverhalen of speel een wedstrijd met de buurt. De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en bewegen. Deelname aan de Thuiseditie draagt dan ook bij aan een taalrijke thuisomgeving.

De Scoor een Boek! Thuiseditie wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school, in opdracht van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek.

Gronings leesprogramma gaat landelijk

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend project. En dat blijkt! Aan de editie 2021 worden leerlingen aangemoedigd door profvoetballers van AZ, Almere City, FC Cambuur, FC Emmen, FC Groningen, FC Volendam, Go Ahead Eagles, Heracles, PSV, RKC Waalwijk, SC Heerenveen en Willem II. 

Inspiratie

1/3
 • Dit is de Scoor een Boek! Thuiseditie

  Speel het razendsnelle bordspel Blessuretijd, lees de leukste puzzelverhalen of speel een wedstrijd met de buurt. Doe met je gezin mee aan de Scoor een Boek! Thuiseditie op www.scoorthuis.nl. Maak gratis een team aan en voer de 11 opdrachten samen uit.

 • Puzzelverhaal De Kleedkamer

  De grootste voetballers ter wereld zijn naar Engeland gekomen voor een wedstrijd. Maar dan blijken 5 spelers opgesloten te zitten in de kleedkamer. Lukt het hen om op tijd de sleutel te vinden? Help de voetballers om de puzzels op te lossen en lees het verhaal!

  Wat heb je nodig?

  Wil je meer puzzelboeken of opdrachten doen? Meld je team dan voor de Scoor een Boek! Thuiseditie op www.scoorthuis.nl. Deelname is gratis!

 • Aftrap – Kahoot Quiz

  Welkom bij de leukste spelshow van Nederland: de Scoor een Boek! Quiz! In Kahoot hebben wij 3 verschillende quizzen gemaakt. Kies een quiz uit en speel tegen elkaar.

  Wat heb je nodig?


  Wil je meer puzzelboeken of opdrachten doen? Meld je team dan voor de Scoor een Boek! Thuiseditie op www.scoorthuis.nl. Deelname is gratis!

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA