Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de provincie Groningen gaan 5.000 leerlingen de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’). De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Michael Breij. In mei sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Thuiseditie

Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Dit jaar roepen we gezinnen weer op om thuis ook boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud.

Eind maart verschijnt daarnaast de Scoor een Boek! Thuiseditie. Een website waar gezinnen met elkaar de uitdaging aangaan om lekker te lezen en bewegen. De kinderen – die via school meedoen met Scoor een Boek! – ontvangen in de Rust een flyer met meer informatie over deze Thuiseditie.

Kunnen jullie niet wachten? Kom dan al boeken ‘scoren’ in de bibliotheek! Daarnaast organiseren de bibliotheken in april sportieve activiteiten tijdens de Scoor een Boek! Experience.

Wil je op de hoogte blijven van Scoor een Boek! en alle activiteiten? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter.

Delen

X
Image CAPTCHA