Café van de vrijheid: Verhalencafé Wereldoorlog II

Biblionet organiseert i.s.m. De Verhalen van Groningen en Vrijdag Verhalencafés over de Vrijheid in iedere gemeente in Groningen. Deze avond is het café van de Vrijheid in Stadskanaal. 

In de maand november organiseren De Verhalen van Groningen, Biblionet, Groninger Forum en VRIJDAG Advies in iedere Groninger gemeente een Café van de Vrijheid. Tijdens deze bijeenkomsten, die gepresenteerd worden door Marcel Nieuwenweg of Okkie Smit, halen we verhalen op over de Tweede Wereldoorlog en zoeken we Groningers die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen.

De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar 75 jaar Vrijheid met een groots opgezet provinciaal programma. De Verhalen van Groningen heeft van de provincie de opdracht gekregen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen te vertellen aan de hand van 75 ‘iconische’ verhalen uit alle Groninger gemeenten. Een redactieraad bestaande uit Tweede Wereldoorlog-experts maakt de selectie eind november definitief.

Meer informatie en aanmelden voor de avond kan via de website van de Verhalen van Groningen: https://www.deverhalenvangroningen.nl/kalender/cafesvandevrijheid

Schrijfcafé

Werk je aan een boek of verhaal en kun je wel wat tips gebruiken? Schuif dan aan bij het Schrijfcafé en werk in een fijne sfeer aan je eigen project.

> Lees meer

Delen

X
Image CAPTCHA