Publiekwijzer

In de Publiekwijzer zijn de collecties van bijna 400 bibliotheken samengebracht, zodat je kunt zoeken in uitgebreide bestanden met bibliografische data, inhoudsopgaven en links naar volledige tekst. Het is de meest complete bron voor het vinden van beschikbare bronnen zoals boeken en tijdschriften in Nederlandse bibliotheken.

35 miljoen titels doorzoeken

Geen enkele bibliotheek kan alles opnemen in de collectie. Maar wat de ene bibliotheek niet heeft, kan wel beschikbaar zijn in een andere bibliotheek. De Publiekwijzer is een samenvoeging van honderden bibliotheekcollecties. De databank gaat verder dan de collecties van de openbare bibliotheken van Nederland: ook bijvoorbeeld de Koninklijke Bibliotheek, universiteitsbibliotheken en bibliotheken van verschillende bedrijven en instellingen zijn hierin opgenomen. In de databank kun je zoeken in meer dan 35 miljoen titels. Tegen een kleine vergoeding kun je als lid van de bibliotheek boeken en andere bronnen uit de collecties van bibliotheken buiten de provincie Groningen aanvragen.

Publiekwijzer thuis gebruiken

Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gebruikmaken van de Publiekwijzer. Log thuis in met het lenersnummer op je bibliotheekpas en het bijbehorende wachtwoord. Eenmaal ingelogd, word je doorverwezen naar de juiste pagina.

Word online lid

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Meld je dan nu online aan! Het kost slechts €4,50 per maand!  

Vragen over Publiekwijzer?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
Image CAPTCHA