Biblionet Groningen

Biblionet Groningen is de overkoepelende organisatie achter 34 bibliotheken in de provincie Groningen. We dagen de inwoners van onze provincie uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. Dit doen we in opdracht van de provincie Groningen en van 9 Groningse gemeenten. In onze missie en visie geven we aan hoe we dit doen.

Wie we zijn

Onze organisatie bestaat uit 34 bibliotheekvestigingen, meer dan 140 Bibliotheken op school en een kantoor in de stad Groningen waar de bedrijfsvoering is gehuisvest. Met zo’n 160 medewerkers en meer dan 925 vrijwilligers werken wij aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening. Dit doen we voor onze bibliotheekleden én voor alle inwoners van de provincie Groningen. We werken hierin samen met vele (lokale) partnerorganisaties.

Wat we doen

Bij Biblionet Groningen werken we aan de bibliotheek van de toekomst. We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij lokale initiatieven. Ons doel is dat de bibliotheek een platform is waar iedereen gebruik van kan maken om nieuwsgierig te blijven. Ook zorgen wij ervoor dat prentenboeken, romans en thrillers op de juiste plek terecht komen. Onze wagens rijden elke dag door de provincie langs alle bibliotheken, dit doen we ook voor de stadsbibliotheken van het Forum Groningen.

We zijn een Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI). Dat betekent dat we onderdeel zijn van de structurele, culturele infrastructuur in de provincie Groningen. We zetten ons in voor de innovatie van de bibliotheek die zich ontwikkelt naar een brede, maatschappelijke bibliotheek.

Kom (virtueel) langs in de bibliotheek

Neem een kijkje in twee van onze vernieuwde bibliotheken: Bibliotheek Appingedam en Bibliotheek Veendam. Bekijk via deze virtuele tours hoe onze nieuwste 3.0 bibliotheken er uitzien.

Samenwerking Forum Groningen

Biblionet Groningen heeft vestigingen in de hele provincie. Ook werken we nauw samen met de stadsbibliotheken van het Forum Groningen in de stad Groningen. Zo hebben we een gezamenlijke collectie en catalogus en regelen we samen de abonnementen en de klantenservice. Onze leden kunnen terecht bij het Forum Groningen en andersom is dit ook mogelijk.

ANBI

Stichting Biblionet Groningen is een officiële Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft de culturele ANBI-status.

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA