Stage

Op dit moment hebben we de volgende stagevacatures:

Stage lopen bij Biblionet Groningen

Als je stage bij ons loopt, dan werk je mee aan ons ultieme doel: mensen uitdagen om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. In de vestigingen en op de ondersteunende afdelingen, zoals Financiën, ICT, Marketing & Communicatie, HR, werken we samen aan de best mogelijke bibliotheek voor alle Groningers. En dat doen we met zo'n 160 medewerkers en meer dan 850 vrijwilligers. Onze cultuur? Kennisdelen, leren door te doen, samenwerken en resultaten behalen.

Lees verder over Biblionet Groningen en onze strategie.

De afgelopen jaren hebben we stagiair(e)s mogen begeleiden vanuit diverse opleidingen, waaronder:

  • Neerlandistiek
  • Communication and Multimedia Design
  • ICT
  • Communicatie (HBO/WO)

Sommige bibliotheken bieden (maatschappelijke) stages voor leerlingen uit het voortgezet en beroepsonderwijs. Neem contact op met de bibliotheek waar je stage wilt lopen of stuur een e-mail naar hr@biblionetgroningen.nl. Geef in je mail aan: je opleiding, de periode, het aantal uren dat je stage wilt lopen en de bibliotheekvestiging of afdeling van je voorkeur.

Stagiaires aan het woord

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze stagiaires? Bekijk dan onderstaand filmpje van onze stagiaires Ilse, Laura en Iris. Ze leggen uit waar ze stage lopen, wat de werkzaamheden zijn en wat ze aan toekomstige stagiaires mee willen geven. Onder het filmpje kun je ook de ervaringen van andere stagiaires lezen.

 

Roxanne, 25 jaar, master Neerlandistiek

Biblionet Groningen omschrijft de bibliotheek als ‘De plek waar jong en oud welkom is om een leven lang te blijven leren en ontdekken!’ Tijdens mijn stage merkte ik aan alles dat ik op de goede plek zat. Niet alleen spreekt bovenstaand motto me erg aan, ook vond ik het ontzettend gezellig om op de afdeling Marketing en Communicatie te werken. Het was fijn om op een plek te werken die zo maatschappelijk betrokken is en waar anderen motiveren een belangrijke missie is.
Daarnaast was mijn takenpakket zeer divers. Ik heb geholpen met de campagne rondom de Boekenweek, heb nieuws- en persberichten geschreven, communicatieplannen gemaakt en samengewerkt met allerlei verschillende afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan vormgevers briefen of het jaarverslag nakijken met de afdeling Financiën. Een ander mooi project draaide rondom het programma de Bibliotheek op school. Ik vond het leerzaam om met zoveel verschillende afdelingen samen te werken en om zulk afwisselend werk te doen. Kortom: ik heb me erg vermaakt en daarnaast sloot de stage goed aan bij mijn studie: de master Neerlandisitiek.

 

Louise, 24 jaar, CMD

"Mijn reis bij Biblionet Groningen begon ongeveer een half jaar geleden. De tijd is omgevlogen. Binnenkomen bij Biblionet Groningen voelde als een warm bad. De medewerkers van Biblionet Groningen zijn niet alleen gepassioneerd over hun werk, ze zijn ook nog eens heel sociaal. Zoals elke reiziger in een onbekende omgeving aankomt, is het niet meer dan logisch dat je eerst nog veel moet zoeken en ontdekken. Deze stappen voelden niet als stappen in het onzekere maar als doelgerichte stappen. De begeleiding bij Biblionet Groningen  is goed. Hierdoor heb ik mij zowel op persoonlijk vlak als werkvlak kunnen ontwikkelen. Ik was de eerste CMD studente die hier stage kwam lopen, maar ik had meteen taken die bij mijn opleiding paste. Welke taken heb je dan? Denk aan het maken van animaties, een fotostrip, schrijven van social media teksten en het maken van een kleurplaat. Maar er is veel mogelijk in overleg. De grootste pluspunten bij Biblionet Groningen zijn: het gevarieerde werk, de gezellige sfeer, prettige werkomgeving en goede begeleiding. Ik kwam als reiziger met een lege rugzak, maar inmiddels is deze rugzak gevuld met kennis.

Durf jij het avontuur aan? Begin dan je reis bij Biblionet Groningen!"

 

Maureen, 21 jaar, 

"Een boek zegt meer dan duizend woorden, schreef Herman Finkers eens en daar is geen speld tussen te krijgen. Omdat ik dol ben op boeken, was de keuze voor een stage bij Biblionet Groningen – de netwerkorganisatie van bijna alle bibliotheken in Groningen – een logische keuze. En inmiddels weet ik dat die keuze ook een goede keuze is geweest. Biblionet Groningen is namelijk een hele fijne, maatschappelijk betrokken organisatie en stagelopen bij Biblionet Groningen is ontzettend leuk en leerzaam! Nieuws- en persberichten schrijven, de social media beheren, vormgevers briefen, meewerken aan campagnes zoals de Kinderboekenweek, bibliotheken bezoeken: je verveelt je geen moment en het werk is erg afwisselend. Bovendien is er veel ruimte voor eigen initiatieven, word je goed begeleid, kom je in een gezellig team terecht en krijg je de kans om te werken aan dingen die je interessant vindt.

Nu ik mijn stage heb afgerond weet ik: een bibliotheek zegt meer dan duizend boeken. Wil jij dat ook ontdekken? Reageer dan vooral op een van de vacatures!"

 

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA