Stage

Op dit moment hebben we de volgende stagevacatures:

Stage lopen bij Biblionet Groningen

Als je stage bij ons loopt, dan werk je mee aan ons ultieme doel: mensen uitdagen om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. In de vestigingen en op de ondersteunende afdelingen, zoals Financiën, ICT, Marketing & Communicatie, HR, werken we samen aan de best mogelijke bibliotheek voor alle Groningers. En dat doen we met zo'n 160 medewerkers en meer dan 850 vrijwilligers. Onze cultuur? Kennisdelen, leren door te doen, samenwerken en resultaten behalen.

Lees verder over Biblionet Groningen en onze strategie.

De afgelopen jaren hebben we stagiair(e)s mogen begeleiden vanuit diverse opleidingen, waaronder:

  • Neerlandistiek
  • Communications and Multimedia Design
  • ICT
  • Communicatie (HBO/WO)

Sommige bibliotheken bieden (maatschappelijke) stages voor leerlingen uit het voortgezet en beroepsonderwijs. Neem contact op met de bibliotheek waar je stage wilt lopen of stuur een e-mail naar hr@biblionetgroningen.nl. Geef in je mail aan: je opleiding, de periode, het aantal uren dat je stage wilt lopen en de bibliotheekvestiging of afdeling van je voorkeur.

 

Stagiaires aan het woord

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze stagiaires? Bekijk dan onderstaand filmpje van onze stagiaire Joyce. Ze legt in het Engels uit waar ze stage loopt, wat haar werkzaamheden zijn en wat ze aan toekomstige stagiaires mee wil geven. Onder het filmpje kun je ook de ervaringen van andere stagiaires lezen.

 

 

 

"Een boek zegt meer dan duizend woorden, schreef Herman Finkers eens en daar is geen speld tussen te krijgen. Omdat ik dol ben op boeken, was de keuze voor een stage bij Biblionet Groningen – de netwerkorganisatie van bijna alle bibliotheken in Groningen – een logische keuze. En inmiddels weet ik dat die keuze ook een goede keuze is geweest. Biblionet Groningen is namelijk een hele fijne, maatschappelijk betrokken organisatie en stagelopen bij Biblionet Groningen is ontzettend leuk en leerzaam! Nieuws- en persberichten schrijven, de social media beheren, vormgevers briefen, meewerken aan campagnes zoals de Kinderboekenweek, bibliotheken bezoeken: je verveelt je geen moment en het werk is erg afwisselend. Bovendien is er veel ruimte voor eigen initiatieven, word je goed begeleid, kom je in een gezellig team terecht en krijg je de kans om te werken aan dingen die je interessant vindt.

Nu ik mijn stage heb afgerond weet ik: een bibliotheek zegt meer dan duizend boeken. Wil jij dat ook ontdekken? Reageer dan vooral op een van de vacatures!"

Maureen, 21 jaar

"Op de afdeling Marketing en Communicatie maak je deel uit van een gezellig team en werk je zowel zelfstandig als met anderen. Tijdens mijn stage heb ik aan zoveel verschillende projecten gewerkt dat ik niet eens makkelijk antwoord kan geven op de vraag “Wat heb je allemaal geleerd?”. Zo heb ik bijvoorbeeld meegeholpen om de presentatie van Biblionet Groningen op evenementen te verbeteren en heb ik samen met collega’s een pizza campagne gevoerd. Op een festival staan namens Biblionet Groningen? Ook dat kan! Mijn stage was geen moment saai en altijd afwisselend. Dankzij deze afwisseling heb ik enorm veel geleerd en kon ik mijn leerdoelen van school prima halen. Na mijn stage mocht ik ook nog een halfjaar blijven werken als medewerker. Super voor mijn Cv en zo kon ik nog meer leren!

Melissa, 23 jaar

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA