Stage

Op dit moment hebben we de volgende stagevacatures:

Stage lopen bij Biblionet Groningen

Als je stage bij ons loopt, dan werk je mee aan ons ultieme doel: mensen uitdagen om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. In de vestigingen en op de ondersteunende afdelingen, zoals Financiën, ICT, Marketing & Communicatie, HR, werken we samen aan de best mogelijke bibliotheek voor alle Groningers. En dat doen we met zo'n 160 medewerkers en meer dan 900 vrijwilligers. Onze cultuur? Kennisdelen, leren door te doen, samenwerken en resultaten behalen.

Lees verder over Biblionet Groningen en onze strategie.

De afgelopen jaren hebben we stagiair(e)s mogen begeleiden vanuit diverse opleidingen, waaronder:

  • Neerlandistiek
  • Communications and Multimedia Design
  • ICT
  • Communicatie (HBO/WO)

Sommige bibliotheken bieden (maatschappelijke) stages voor leerlingen uit het voortgezet en beroepsonderwijs. Neem contact op met de bibliotheek waar je stage wilt lopen of stuur een e-mail naar hr@biblionetgroningen.nl. Geef in je mail aan: je opleiding, de periode, het aantal uren dat je stage wilt lopen en de bibliotheekvestiging of afdeling van je voorkeur.

 

Stagiaires aan het woord

"Voordat ik aan mijn stage bij Biblionet Groningen begon, had ik eigenlijk nauwelijks een idee van het vak communicatie. Nu kan ik bijna niet meer naar vormen van communicatie kijken zonder me af te vragen: Welke stappen zijn er gezet? Welke keuzes zijn er gemaakt? Alles moet kloppen, anders werkt het niet. Alleen hierdoor merk ik al hoeveel ik geleerd heb in de afgelopen vier maanden. Door het schrijven van berichten voor onder andere intranet, de website en de pers heb ik geleerd wat doelgroepgericht schrijven inhoudt. Daarnaast weet ik nu bijvoorbeeld hoe je een communicatieplan opstelt en hoe je een vormgever moet briefen. Ik heb zelfs eigen acties mogen bedenken en uitwerken. En dan kom je ook nog eens in een leuk team terecht en in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Erg leuk en leerzaam!"

Anike van Oosterom, 24 jaar

“Tijdens mijn stage op de afdeling Marketing & Communicatie heb ik een hoop geleerd. Persberichten en andere teksten schrijven, campagnes bedenken én uitvoeren, enzovoort! Een veelzijdige stage bij een interessante en maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Er is ruimte voor je eigen inbreng en je wordt snel onderdeel van de club. Na mijn stage mocht ik nog 3 maanden blijven werken; goed voor mijn cv en vooral erg leuk!”

Maya van der Schuit, 26 jaar

X
Wachtwoord vergeten?