Mobiele dienstverlening in de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 22 september 2022 14:16

Hoewel hij pas een half jaar door de provincie rijdt, is de bus van Biblionet Groningen al een bekende verschijning. Tijdens de Kinderboekenweek zetten we 'm in om de fysieke en de online activiteiten van BiebLab te verbinden.

Op pad voor een Gi-Ga-Groene! wereld

Dr. Loepf van BiebLab heeft een missie: maak de wereld Gi-Ga-Groen! Maar daar heeft hij wel wat hulp bij nodig. Daarom gaat BiebLab in de Kinderboekenweek met de bus op pad. Op zoek naar kinderen die houden van avontuur en dr. Loepf en zijn assistenten graag een handje willen helpen. 

3D-bioscoop in de bus

We hebben de bus volgeladen met spullen om de wereld groener te maken. Kinderen kunnen luisteren naar het geluidenavontuur en hun ogen uit kijken in de 3D-bioscoop waar ze vanalles leren over de gevaarlijkste en stinkerigste dieren. Ook kunnen ze de bus met dieren en bladeren van onzichtbare inkt versieren.

BiebLab activiteiten online én fysiek

De komende weken staat BiebLab ook online in het teken van de Kinderboekenweek. 21 September verscheen de eerste video. 28 september kan er online gekeken worden naar BiebLab Live, van 15.00 - 16.30 uur. Deze LEGO-special krijgt ook een groen tintje in de Kahoot quiz en in de LEGO-challenge. Op 5 en 12 oktober verschijnen er nog 2 video's gekoppeld aan de Kinderboekenweek, met een leesrace en een groene Minecraft-challenge die doorloopt in de herfstvakantie.

Maatwerk

De bus van Biblionet Groningen rijdt inmiddels een half jaar door de provincie, steeds met een andere inhoud. Niet iedereen woont in de buurt van een bibliotheek, of kan er gemakkelijk naartoe. Met de bus brengen we de dienstverlening van de bibliotheek naar de inwoners. De ene keer is het een mobiele luisterbibliotheek, de andere keer een lees- of speelbus, een volgende keer misschien een computerbus. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Meer over mobiele dienstverlening

Meer over BiebLab