Nieuws

Opening Taalhuizen in gemeente Eemsmond en Slochteren

Deze week werden opnieuw twee Taalhuizen geopend in de provincie Groningen. Op woensdag 19 april opende het Taalhuis Eemsmond in Bibliotheek Uithuizen. De dag erna volgde het Taalhuis Slochteren in de bibliotheek in Slochteren. In totaal zijn er nu negen Taalhuizen in Groningen. We streven ernaar in alle gemeenten in de provincie een Taalhuis te openen. 

Hoe gaat het met de VoorleesExpress in Delfzijl?

Afgelopen januari zijn we in de gemeente Delfzijl gestart met de VoorleesExpress. Dankzij dit programma worden jonge kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis voorgelezen. Dat helpt bij de taalontwikkeling én is heel gezellig. We richten ons in deze gemeente op kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar. Het is onze ambitie om de VoorleesExpress op te zetten in elke gemeente van de provincie Groningen.

Jaap Ubels is de nieuwe provinciaal voorleeskampioen

Jaap Ubels, van CBS Van Panhuys uit Leek, is de nieuwe voorleeskampioen van de provincie Groningen. Jaap vertegenwoordigt op 17 mei a.s. de provincie Groningen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Bibliotheek op school voor De Woldborg

De Woldborg in Grootegast is de eerste vmbo-school in Het Westerkwartier met een Bibliotheek op school. De school komt daarvoor in aanmerking dankzij de landelijke stimuleringsregeling van Kunst van Lezen. Maandag 10 april jl. ondertekenden Gert van Dijken, directeur RSG De Woldborg, Mark de Haan, wethouder van de gemeente Grootegast en Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen de samenwerkingsovereenkomst.

Scoor een Boek! ook dit jaar groot succes

De afgelopen weken organiseerden Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij op acht verschillende plekken in de provincie Groningen sportieve afsluitingen van het project Scoor een Boek! In Doezum, Stadskanaal, Appingedam, Veendam, Scheemda, Winsum, Groningen en Hoogezand vonden de regionale afsluitingen plaats. Op woensdag 12 april, tijdens de laatste afsluiting, is in Hoogezand de provinciale score bekendgemaakt. De Groningse bibliotheken zijn erg blij met de eindscore want in totaal zijn er door de 6.200 deelnemers aan dit leesproject maar liefst 43.776 boeken gelezen.

Acht afsluitingen leesproject Scoor een boek!

Deze en volgende week sluiten 6.2000 basisschoolleerlingen op acht verschillende sportvelden in de provincie Groningen het leesproject Scoor een boek! af. Tijdens de regionale afsluitingen hoeveel boeken de kinderen in de betreffende regio hebben gelezen. De totale score wordt op woensdag 12 april a.s. bij de officiële afsluiting in Hoogezand bekendgemaakt. Met Scoor een boek! stimuleert Biblionet Groningen, samen met FC Groningen in de maatschappij, het leesplezier bij kinderen.

Koning start werkbezoek aan Westerwolde in Bibliotheek Ter Apel

Zijne Majesteit de Koning startte dinsdag 4 april zijn werkbezoek aan Westerwolde in Bibliotheek Ter Apel. De Koning heeft in Ter Apel, Sellingen en Wedde gesproken met inwoners, vrijwilligers, medewerkers van diverse organisaties en gemeentebestuurders over de manier waarop mensen in de buurt samenleven en in hoeverre zij zich thuis voelen. In Bibliotheek Ter Apel is onder meer gesproken over de maatregelen die eind vorig jaar zijn genomen volgend op de overlast die werd veroorzaakt door een kleine groep asielzoekers, afkomstig uit zogenoemde ‘veilige landen’.

Deckers-index: de Beste Bibliotheek staat in Stadskanaal!

Regelmatig presenteert Mark Deckers top-10 lijstjes om de prestaties van Nederlandse bibliotheken in een benchmark te rangschikken. Hij baseert zich daarbij op landelijke gegevens uit de bibliotheekbranche. Op basis van zijn Deckers-index, bestaande uit de vier factoren leden, uitleningen, bezoekers en activiteiten, is onze Bibliotheek Stadskanaal de Beste Bibliotheek van Nederland.  

Ruim 500 kinderen leren programmeren via gratis cursus

In anderhalve week tijd is de gratis programmeercursus die wij organiseren in samenwerking met Startup Kid volgeboekt. De belangstelling was overweldigend; in alle 23 gemeenten van de provincie Groningen doen kinderen mee. Voor sommige gemeenten zijn extra plaatsen gecreëerd om aan de grote vraag te voldoen. Deze week start de cursus.

Onze website is vernieuwd

Zoals je misschien al hebt gezien is de website van Biblionet Groningen vernieuwd. Dit is nog maar de eerste stap richting een compleet vernieuwde website. We zijn hard bezig met nog veel meer, bijvoorbeeld een nieuwe zoekfunctie voor de collectie. We hopen dat de nieuwe lay-out goed bevalt.

Rechtsbovenaan elke webpagina, op dezelfde plaats als voorheen, vind je de knoppen naar de collectie en mijn account.

X
Wachtwoord vergeten?