Missie & visie

Samen de toekomst leren lezen. Dát is onze missie. We transformeren van een traditionele uitleenbibliotheek naar een levendige huiskamer van het dorp of de stad. De plek waar jong en oud welkom is om een leven lang te blijven leren en ontdekken!

Biblionet Groningen is de overkoepelende organisatie achter 34 bibliotheken in de provincie Groningen. We dagen de inwoners van onze provincie uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. Dit doen we in opdracht van de provincie Groningen en van 9 Groningse gemeenten. 

We zetten ons in voor:

Waarom zijn we er?

We zijn er voor de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners van onze provincie en voor het verbeteren van hun maatschappelijke kansen. Iedereen is bij ons welkom om te lezen, te leren én te leren lezen. In onze bibliotheken kunnen mensen hun kennis vergroten, zichzelf ontwikkelen en hun horizon verbreden.

Hoe komen we daar?

De bibliotheek is veel meer dan alleen een plek om boeken te lenen. We organiseren diverse activiteiten en cursussen en onze bibliotheken zijn maatschappelijk en educatief. Hier betrekken we onze samenwerkingspartners, leden en bezoekers zo veel mogelijk bij. 

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA