Blic VR
Maak kennis met laaggeletterdheid door virtual reality
Blic VR stelt professionals in staat om, in oprechte verbinding met de ander, het thema laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Door middel van een VR-bril ontdek je hoe het is om laaggeletterd te zijn én wat je ervaart als professional als je dit onderwerp moet aansnijden. Welke dynamiek ontstaat er tussen jou en de ander en hoe kun je die doorbreken?
Hoe werkt het?
Waarom?
Proeftuin
Extended Proeftuin
Training
Fijne samenwerking met Blic VR binnen ons programma Zorg voor Basisvaardigheden! De VR-bril zelf is naast leerzaam, ook leuk. Voor ons lag vooral de nadruk op het gesprek erna met de deelnemers. De interactie onderling en het delen van kennis en ervaring n.a.v. het thema was enorm waardevol en werd door alle aanwezigen erg gewaardeerd!
— Allette Snijder, Healthy Ageing Network Northern Netherlands
-
Laaggeletterdheid
Biblionet Groningen werkt met verschillende partners aan de aanpak van laaggeletterdheid.
-
Taalhuis
Het Taalhuis helpt om vaardiger te worden in onder andere lezen, schrijven en rekenen.
-
Hygiëne
Blic VR let op de hygiëne en desinfecteert alle VR-brillen en accessoires na ieder gebruik.
Volg ons
Blic VR is mede mogelijk gemaakt door
Blic VR is bedacht door het expertisecentrum van Biblionet Groningen en ontwikkeld in samenwerking met Viemr en Praktijk Welbevinden. Het expertisecentrum ondersteunt bibliotheken en werkt samen met partners in de regio aan maatschappelijke opgaven. De adviseurs van Biblionet Groningen die de training en de video’s ontwikkelden, deden dit in nauwe samenwerking met Taalambassadeurs van de Groningse Taalhuizen en professionals uit verschillende beroepsgroepen. Blic VR is mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen, Tel mee met Taal en het provinciaal bondgenootschap Werken aan geletterdheid in Groningen.