Biblionet Groningen

Stichting Biblionet Groningen geeft in opdracht van 22 Groningse gemeenten en de provincie Groningen zo goed en efficiënt mogelijk uitvoering aan de publieke taak van het bibliotheekwerk. Ruim 100.000 bibliotheekleden en nog meer inwoners van de provincie Groningen maken gebruik van de bibliotheek.

Biblionet Groningen is in 2000 opgericht. De afgelopen jaren is Biblionet Groningen geëvolueerd naar een netwerkorganisatie die bestaat uit 42 bibliotheken en een service- en kenniscentrum. Bij Biblionet Groningen werken bijna 200 medewerkers, waarvan het merendeel in de bibliotheekvestigingen werkt. De overige medewerkers werken bij ons service- en kenniscentrum waar verschillende facilitaire diensten zijn ondergebracht. Mede dankzij onze 500 vrijwillige medewerkers blijft de bibliotheek toegankelijk en dichtbij voor alle inwoners.

Onze belangrijkste opdracht is om lezen en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Vanuit onze kennis en ervaring weten wij hoe belangrijk lezen is. Lezen is een basisvaardigheid, maar verrijkt bovendien de woordenschat en is goed voor de spraak- en taalontwikkeling. Het is goed voor de ontwikkeling van fantasie en het zorgt voor verbreding van de horizon. Biblionet Groningen ziet veel nieuwe kansen voor een brede, maatschappelijke functie van de bibliotheek in de provincie Groningen. En deze rol vullen wij op een eigentijdse en effectieve manier in, samen met anderen, met als ideaalbeeld een maatschappij waarin iedereen in staat is om mee te doen.

Met ons netwerk van moderne vestigingen, verspreid over de hele provincie, zijn we er voor iedereen, van 0 tot 100 jaar. Onze inzet is het optimaliseren van het verband tussen leesvaardigheid, succes op school, een goede plaats op de arbeidsmarkt, een leven lang leren en jezelf staande houden in en mee (blijven) doen aan een complexe (kennis)samenleving.

Provinciaal netwerk

Biblionet Groningen werkt nauw samen met het Groninger Forum in de stad Groningen. Zo hebben we een gezamenlijke collectie waar bibliotheekleden ongeacht of ze lid zijn van een vestiging van Biblionet Groningen of van het Groninger Forum gebruik van kunnen maken.

 

De activiteiten van Biblionet Groningen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Groningen.

Bezoekadres

Biblionet Groningen kennis- en servicecentrum
De Mudden 18
9747 AW Groningen
> Locatie in Google Maps (opent een nieuw venster)

Postadres

Biblionet Groningen
Postbus 2503
9704 CM Groningen

Telefoon: 088 50 61 911
E-mail: info@biblionetgroningen.nl
KvK-nummer: 02069819