Biblionet Groningen

Elke dag dagen wij inwoners van de provincie Groningen uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, cultuur te beleven en te delen. Dit doen we in opdracht van de provincie Groningen en 22 Groningse gemeenten. Met 200 medewerkers en ruim 550 vrijwillige medewerkers werken wij aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening voor ruim 100.000 bibliotheekleden, bezoekers en vele instellingen. Stichting Biblionet Groningen bestaat uit 42 bibliotheekvestigingen, 80 Bibliotheken op school en een backoffice in de stad Groningen waar de facilitaire diensten zijn ondergebracht.  

Even binnenkijken bij één van onze bibliotheken?

Mensen die onze bibliotheken bezoeken nadat ze een tijdje niet meer in de bibliotheek zijn geweest, vallen vaak van de ene verbazing in de andere. Ze zijn blij verrast en roepen 'Doen jullie dat ook allemaal? en 'Hebben jullie zulke nieuwe boeken nu al te leen?'. Om een indruk te geven van één van onze vestigingen, staat hieronder een video over Bibliotheek Winschoten. Dit filmpje is gemaakt voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2016, waarbij Winschoten op de derde plaats eindigde.

 

 

Provinciaal netwerk

Biblionet Groningen werkt nauw samen met het Groninger Forum in de stad Groningen. Zo hebben we een gezamenlijke collectie waar bibliotheekleden ongeacht of ze lid zijn van een vestiging van Biblionet Groningen of van het Groninger Forum gebruik van kunnen maken.

 

De activiteiten van Biblionet Groningen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Groningen.

Bezoekadres

Biblionet Groningen kennis- en servicecentrum
De Mudden 18
9747 AW Groningen
> Locatie in Google Maps (opent een nieuw venster)

Postadres

Biblionet Groningen
Postbus 2503
9704 CM Groningen

Telefoon: 088 50 61 911
E-mail: info@biblionetgroningen.nl
KvK-nummer: 02069819

X
Wachtwoord vergeten?