Biblionet Groningen

Onze missie is om alle Groningers, van 0 tot 100 jaar, uit te dagen om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving.

Dit doen we in opdracht van de Provincie Groningen en 22 Groningse gemeenten. We zijn niet alleen de uitvoeringsorganisatie van het bibliotheekwerk in de provincie Groningen, maar ook de Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI) voor alle Groningse bibliotheken.

100.000 leden

Onze organisatie bestaat uit 42 bibliotheekvestigingen, ruim 80 Bibliotheken op school en een kantoor in de stad Groningen waar de bedrijfsvoering is gehuisvest. Met zo’n 200 medewerkers en ruim 550 vrijwilligers werken wij aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening. Dat doen we niet alleen voor onze 100.000 bibliotheekleden, maar ook voor alle inwoners en diverse instellingen.

Virtueel binnenkijken in een van onze bibliotheken

We blijven onszelf vernieuwen, zodat we voor onze leden en bezoekers de best mogelijke bibliotheek zijn. Daarom is er de afgelopen jaren veel veranderd. We organiseren steeds meer activiteiten en nieuwe titels zijn steeds sneller te leen. Ook ons interieur past helemaal bij deze tijd. Bibliotheek Winschoten werd niet voor niets derde in de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2016. Even binnenkijken kan met onderstaande video.

Provinciale steuninstelling

Biblionet Groningen is door de Provincie Groningen aangewezen als steuninstelling; we zijn onderdeel van de structurele, culturele infrastructuur in de provincie Groningen. We fungeren, specifiek voor de steunfunctie bibliotheekvoorziening maar ook in breder verband, daarom als expertisecentrum, platform en netwerk voor de provinciale cultuursector. We stimuleren en faciliteren samenwerking en verbinding tussen cultuurinstellingen, en we ondersteunen bij het ontwikkelen van (gezamenlijke) activiteiten en projecten.

Voor het mede mogelijk maken van regionale, culturele projecten zet de Provincie Groningen het Incidenteel Cultuurbudget (ICB) in als deze gericht zijn op één of meerdere specifieke doelen:

  • participatie: meedoen aan culturele activiteiten
  • presentatie van het Groninger erfgoed
  • stimuleren van publieksbereik
  • innovatie
  • (inter)nationale en regionale samenwerking
  • kennisvermeerdering, kennisdeling en bewustwording

Heb je een projectidee en kun je ondersteuning gebruiken bij de ontwikkeling of de subsidieaanvraag, dan kun je contact opnemen met Biblionet Groningen of met een van de andere provinciale steuninstellingen: Erfgoedpartners, Huis van de Groninger Cultuur, Vrijdag, Libau en De Verhalen van Groningen.

Op de website van de Provincie Groningen is meer informatie te vinden over de ICB.

Samenwerking Groninger Forum

Biblionet Groningen heeft vestigingen in de hele provincie. Daarnaast werken we nauw samen met de stadsbibliotheken van het Groninger Forum in de stad Groningen. Zo hebben we een gezamenlijke collectie, catalogus, abonnement en klantenservice. Onze leden kunnen ook lenen bij het Groninger Forum en andersom.

 

De activiteiten van Biblionet Groningen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Groningen.

Biblionet Groningen
Postbus 2503
9704 CM Groningen

Telefoon: 088 50 61 911
E-mail: info@biblionetgroningen.nl
KvK-nummer: 02069819

X
Wachtwoord vergeten?