Biblionet Groningen

Biblionet Groningen is de netwerkorganisatie van openbare bibliotheken in de provincie Groningen. We dagen alle Groningers, van 0 tot 100 jaar, uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en mee te doen in de samenleving. Dit doen we in opdracht van de Provincie Groningen en 11 Groningse gemeenten. In onze missie en visie geven we aan hoe we dit doen. 

100.000 bibliotheekleden

Onze organisatie bestaat uit 39 bibliotheekvestigingen, meer dan 140 Bibliotheken op school en een kantoor in de stad Groningen waar de bedrijfsvoering is gehuisvest. Met zo’n 160 medewerkers en meer dan 850 vrijwilligers werken wij aan professionele, innovatieve en klantgerichte dienstverlening. Voor onze bijna 100.000 bibliotheekleden én voor alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij in goede samenwerking met vele (lokale) partnerorganisaties.

We zijn de uitvoeringsorganisatie van het bibliotheekwerk in 11 Groningse gemeenten én de Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI) voor alle Groningse bibliotheken. Zo verzorgen we het interbibliothecair leenverkeer voor onze eigen vestigingen en voor de stadsbibliotheken van het Groninger Forum. En we zetten ons in voor innovatie van de lokale bibliotheek die zich ontwikkelt naar een brede, maatschappelijke bibliotheek.

Door de Provincie Groningen zijn we aangewezen als provinciale steuninstelling waarmee we een schakel zijn in de structurele, culturele infrastructuur van Groningen. 

Kom (virtueel) langs in de bibliotheek

Kom langs in twee van onze bibliotheken: Bibliotheek Appingedam en Bibliotheek Veendam. Neem een virtueel kijkje in de verschillende werelden van de bibliotheek. Natuurlijk ben je ook real life van harte welkom in de bibliotheek!

Samenwerking Groninger Forum

Biblionet Groningen heeft vestigingen in de hele provincie. Ook werken we nauw samen met de stadsbibliotheken van het Groninger Forum in de stad Groningen. Zo hebben we een gezamenlijke collectie, catalogus, abonnement en klantenservice. Onze leden kunnen terecht bij het Groninger Forum en andersom.

ANBI

Stichting Biblionet Groningen is een officiële Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft de culturele ANBI-status.
 

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA