Ontdek de bibliotheek online

Ontdek de bibliotheek online

Online staan de deuren van de bibliotheek altijd voor je open. Je krijgt er de ruimte om je wereld te vergroten. Online is er veel te beleven. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Online boekenclub Boekeloere

Verhalen verbinden. Daarom hebben we Boekeloere opgericht, een boekenclub op Facebook. Boekenliefhebbers kunnen in deze groep van alles delen en vinden wat met boeken te maken heeft. Daarnaast lezen we samen steeds een boek. We gaan in de online community via interactieve livestreams in gesprek met de auteur en met elkaar.

BiebLab: online platform voor kinderen en jongeren

Met BiebLab gaan we online én in de bibliotheek experimenteren, onderzoeken én maken we toffe series. Volg Jeroen, Yorick, Sanne, Arnoud en Jolanda op YouTube of TikTok. Vanaf woensdag 25 augustus vind je BiebLab ook wekelijks in Bibliotheek Veendam. Kom naar ons lab en doe mee aan de gratis activiteiten. 

Voorlezen is een feestje

Kijk in de digitale boekenkast van De Voorleeshoek, ontdek de mooiste geanimeerde prentenboeken en speel pedagogisch verantwoorde games op Bereslim. Of beluister de gekste, spannendste verhalen op onze Soundcloud-pagina

Doe mee met online activiteiten

We organiseren talloze activiteiten die je online kunt bijwonen. Workshops, lezingen, pubquizen en meer. Bekijk onze agenda, deze wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld. 

Podcasts

Luister mee op ons nieuwe Spotify-kanaal naar podcasts met uiteenlopende thema's. Er worden steeds meer podcasts toegevoegd. 

 

Meer voor leden!

Biblionet Groningen app

Met Biblionet Groningen app kun je gemakkelijk boeken uit onze collectie vinden, reserveren of op je verlanglijstje zetten.

Online Bibliotheek app

Geniet van duizenden e-books en honderden luisterboeken in de online Bibliotheek app

TijdschriftenBieb app

Lees je favoriete tijdschriften met de TijdschriftenBieb app

Online curussen

Kies uit 160 online cursusssen die je als lid helemaal gratis kunt volgen.

 

Maar er is nog veel meer. Bekijk hieronder al onze producten. 

 

Nog geen lid van de bibliotheek? Word lid!

App van Biblionet!

Met onze app kun je gemakkelijk boeken uit de collectie van Biblionet Groningen vinden en reserveren.

> Lees meer

Bereslim

Met de prentenboeken van Bereslim komen verhalen tot leven. Ontdek thuis of in de bibliotheek de leukste voorleesverhalen met bewegende figuren, geluidjes, muziek en een mooie vertelstem.

> Lees meer

BiebLab

Kijk elke woensdag naar Bieblab Live! BiebLab is hét YouTube-kanaal van de Groningse bibliotheken. Doe vanaf de bank of keukentafel mee aan de leukste activiteiten!

> Lees meer

Boekeloere

> Lees meer

Consumentenbond

Met Consumentenbond Online vind je actuele online testinformatie op het gebied van ICT, geld, gezond leven en huishoudelijke producten.

> Lees meer

De Voorleeshoek

Kikker, Rikki het konijn, Lars de kleine ijsbeer: op het online platform De Voorleeshoek vind je voorleesfilmpjes van de mooiste verhalen!

> Lees meer

Delpher

Via de database van Delpher kun je ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften woord voor woord doorzoeken.

> Lees meer

E-books eregalerij

In de e-books eregalerij vind je bekende Nederlandse schrijvers en hun bekendste boek. Download een e-book en bekijk de uitgebreide dossiers.

> Lees meer

Gesproken boeken

Is lezen lastig voor je, bijvoorbeeld door dyslexie of slechtziendheid? Maak dan gebruik van onze gesproken boeken via Daisy-roms en de Daisylezer-app.

> Lees meer

Het Financieele Dagblad

Op zoek naar actuele artikelen over financiële en economische zaken? Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gratis alle digitale krantenartikelen van het Financieele Dagblad raadplegen.

> Lees meer

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek.nl is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-18 jaar. Hier vinden kinderen alles wat de bibliotheek te bieden heeft over (digitaal) lezen.

> Lees meer

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een veilige online omgeving speciaal voor kinderen. Je vindt er links naar informatieve websites, filmpjes en apps. Handig én leuk!

> Lees meer

Junior Einstein

In ieder kind zit een Einstein. Met de oefenprogramma’s van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

> Lees meer

LiteRom

Op LiteRom vind je ruim een eeuw aan recensies van Nederlandse en Nederlandstalige boeken. De volledige tekst van de artikelen is doorzoekbaar.

> Lees meer

Oefenen.nl

Meer leren over bijvoorbeeld taal, rekenen, internetten of omgaan met geld? Oefenen.nl is dé plek voor het leren van allerlei basisvaardigheden.

> Lees meer

Online Bibliotheek

Geniet altijd en overal van e-books en luisterboeken. Ontdek je favoriete genres: van thriller tot chicklit, van waargebeurd tot fantasy.

> Lees meer

Online cursussen

Je blijven ontwikkelen wordt nu nog gemakkelijker met de gratis online cursussen van de Bibliotheek.

> Lees meer

Online Taalhuis

Deelnemers van het Taalhuis kunnen online doorgaan met leren lezen en schrijven. In samenwerking met de coördinatoren van het Taalhuis bieden we video's met oefeningen voor thuis. We vullen de oefeningen regelmatig aan.

> Lees meer

Theorie.nl

Op Theorie.nl kun je gratis oefenen voor je theorie-examen auto, motor of bromfiets. De beste voorbereiding op je examen!

> Lees meer

TijdschriftenBieb

Geniet altijd en overal van je favoriete tijdschriften. Te lezen in de nieuwe tijdelijke gratis app TijdschriftenBieb.

> Lees meer

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je duizenden uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur. De bank bevat bovendien vele auteursportretten.

> Lees meer

Yoleo

Dol op lezen of juist helemaal geen boekenwurm? Probeer Yoleo! Yoleo is namelijk niet alleen een leesapp, maar ook een computerspel.

> Lees meer

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA