Ontdek de bibliotheek online

Ontdek de bibliotheek online

Wist je dat wij ook veel digitale producten en diensten aanbieden? Met ons abonnement geniet je ook van de nieuwe online Bibliotheek-app. Je vindt daar duizenden e-books en luisterboeken. Op deze pagina hebben wij al onze digitale producten en diensten voor je op een rijtje gezet.

Online Taalhuis

Deelnemers van het Taalhuis kunnen ook online leren lezen en schrijven. In samenwerking met de coördinatoren van het Taalhuis bieden we via video's oefeningen voor thuis. We vullen de oefeningen de komende tijd regelmatig aan. Bekijk de filmpjes op YouTube. In de eerste video van het Online Taalhuis vertelt Lydia over het schrijven van een kaart.

Deze video's zijn gemaakt in samenwerking met Noorderpoort, namens het Provinciaal Bondgenootschap.

Digisterker door doen

Je kunt nu ook thuis oefenen met Digisterker door doen. Op deze website vind je modules in de vorm van e-books (pdf). Ook is er een online oefenomgeving. Kom meer te weten over onderwerpen als DigiD, Mijn Overheid, aanvragen bij de eigen gemeente, Mijn Toeslagen, Thuisarts.nl, Donorregister en meer.

BiebLab

Bieblab plaatst iedere week  filmpjes op YouTube. Volg jij het YouTube-kanaal van BiebLab al?

Voorlezen is een feestje!

Levendige prentenboeken, voorleesanimaties en spannende luisterverhalen: bij Biblionet Groningen is voorlezen altijd een feestje! We bieden een hoop online producten aan die het voorlezen extra leuk en leerzaam maken, zowel voor de kleintjes als voor de bovenbouw. Neem een kijkje in de digitale boekenkast van De Voorleeshoek, bekijk de mooiste geanimeerde prentenboeken en speel pedagogisch verantwoorde games op Bereslim, of beluister de gekste, spannendste luisterverhalen op onze Soundcloudpagina. En ken je de sprookjesachtige avonturen van Boekenroosje al? 

Inspiratie

1/3
 • Blijf lezen met Biblionet Groningen

  Biblionet Groningen stelt momenteel haar educatieve programma’s, waar mogelijk, digitaal beschikbaar. Op onze speciale pagina vind je meer informatie voor ouders en instellingen. Hieronder een paar tips:

  Biblionet Groningen heeft haar eigen voorleesserie gemaakt voor peuters en kleuters: Boekenroosje. De zelfgeschreven verhalen zijn te beluisteren in verschillende video's. Daarnaast zijn er ook talloze leuke spelletjes te doen bij deze verhalen.

  Moppen tappen met Jochem Myjer of sporten met Arjen Robben... Doe mee aan de Scoor een Boek! Thuiseditie. Ga met je gezin de strijd aan en voer de leukste opdrachten uit! De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en bewegen, en dragen bij aan een taalrijke thuisomgeving. Meld je gezin gratis aan via www.scoorthuis.nl.

  In de Leesclub kiezen Michelle, Ilse en Laura ieder 3 boeken uit de ThuisBieb. We roepen kinderen uit groep 3 t/m 8 op om mee te lezen én om de leuke opdrachten te doen. Zo bouwen we samen aan een online Leesclub. De video’s verschijnen iedere maandag om 8.00 uur op BiebLab of terug te kijken via: https://bit.ly/onlineleesclub

 • Game on met BiebLab

  Zit je op dit moment thuis en heb je even niets te doen? Dan hebben wij iets leuk voor jou!

  Iedere vrijdag duiken we bij BiebLab in de digitale wereld. Ontdek de tofste apps, games en websites én doe mee met de leukste activiteiten.

  Via onze speciale Minecraft server kun je dagelijks meedoen aan de online Minecraft Challenge. Elke dag komt hier een nieuwe opdracht op te staan waar jij aan mee kunt doen. Heb je er zin in? Start dan gauw Minecraft op en log je in op het serveradres BiblionetMinecraftClub.playat.ch poort 25565.

  Wil je graag leren programmeren? Doe dan elke twee weken mee aan de online CoderDojo van Biblionet Groningen. Op de vrijdagmiddag gaan van 16.00 – 18.00 uur programmeren in Scratch. Via ons Twitch-kanaal kun je meedoen: www.twitch.tv/coderdojobiblionetgron.

 • Op Proatstoul!

  Schuif aan bij Jur en Jan en geniet van wat dieverdoatsie. Nu Jur en Jan niet als voorleesvrijwilliger naar de tehuizen gaan, kun je digitaal aanschuiven bij de heren. In ‘Op Proatstoul’ zitten Jur en Jan nooit verlegen om gesprekstof. Van op toneel bie de rederiekers en vrouger op de boerderij en van verkering tot echtschaiden. En natuurlijk lezen de mannen ook Groningse verhalen voor. Kijk naar ‘Op Proatstoul’ via YouTube.

Bereslim

Met de prentenboeken van Bereslim komen verhalen tot leven. Ontdek thuis of in de bibliotheek de leukste voorleesverhalen met bewegende figuren, geluidjes, muziek en een mooie vertelstem.

> Lees meer

BiebLab

Niet alleen in de bibliotheek kun je leuke dingen doen, ook thuis! Iedere dag plaatsen we een speciale aflevering met de leukste huis-tuin-en-keuken opdrachten.

> Lees meer

Boekenclub Boekeloere

Boekeloere is een online boekenclub op Facebook waarin mensen gezamenlijk een boek lezen en bespreken.

> Lees meer

Consumentenbond

Met Consumentenbond Online vind je actuele online testinformatie op het gebied van ICT, geld, gezond leven en huishoudelijke producten.

> Lees meer

De Voorleeshoek

Kikker, Rikki het konijn, Lars de kleine ijsbeer: op het online platform De Voorleeshoek vind je voorleesfilmpjes van de mooiste verhalen!

> Lees meer

Delpher

Via de database van Delpher kun je ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften woord voor woord doorzoeken.

> Lees meer

E-books eregalerij

In de e-books eregalerij vind je bekende Nederlandse schrijvers en hun bekendste boek. Download een e-book en bekijk de uitgebreide dossiers.

> Lees meer

Gesproken boeken

Is lezen lastig voor je, bijvoorbeeld door dyslexie of slechtziendheid? Maak dan gebruik van onze gesproken boeken via Daisy-roms en de Daisylezer-app.

> Lees meer

Het Financieele Dagblad

Op zoek naar actuele artikelen over financiële en economische zaken? Als lid van de bibliotheek kun je in de bibliotheek én thuis gratis alle digitale krantenartikelen van het Financieele Dagblad raadplegen.

> Lees meer

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek.nl is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-18 jaar. Hier vinden kinderen alles wat de bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten.

> Lees meer

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een veilige online omgeving speciaal voor kinderen. Je vindt er links naar informatieve websites, filmpjes en apps. Handig én leuk!

> Lees meer

Junior Einstein

In ieder kind zit een Einstein. Met de oefenprogramma’s van Junior Einstein kun je thuis en in de bibliotheek oefenen met alle vakken van de basisschool.

> Lees meer

LiteRom

Op LiteRom vind je ruim een eeuw aan recensies van Nederlandse en Nederlandstalige boeken. De volledige tekst van de artikelen is doorzoekbaar.

> Lees meer

Oefenen.nl

Meer leren over bijvoorbeeld taal, rekenen, internetten of omgaan met geld? Oefenen.nl is dé plek voor het leren van allerlei basisvaardigheden.

> Lees meer

Online Bibliotheek

Geniet altijd en overal van e-books en luisterboeken. Ontdek je favoriete genres: van thriller tot chicklit, van waargebeurd tot fantasy.

> Lees meer

Online Taalhuis

Deelnemers van het Taalhuis kunnen online doorgaan met leren lezen en schrijven. In samenwerking met de coördinatoren van het Taalhuis bieden we video's met oefeningen voor thuis. We vullen de oefeningen regelmatig aan.

> Lees meer

Theorie.nl

Op Theorie.nl kun je gratis oefenen voor je theorie-examen auto, motor of bromfiets. De beste voorbereiding op je examen!

> Lees meer

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je duizenden uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur. De bank bevat bovendien vele auteursportretten.

> Lees meer

Yoleo

Dol op lezen of juist helemaal geen boekenwurm? Probeer Yoleo! Yoleo is namelijk niet alleen een leesapp, maar ook een computerspel.

> Lees meer

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA