Online leren lezen en schrijven

Online Taalhuis

Online Taalhuis

Het Taalhuis helpt mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of werken met de computer. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig: iedereen kan er terecht. 

Thuis leren omgaan met taal, rekenen en de computer

Deelnemers van het Taalhuis kunnen ook online doorgaan met leren lezen en schrijven. In samenwerking met de coördinatoren van het Taalhuis bieden we video's aan met oefeningen voor thuis. In deze video's worden onderwerpen van alledag die te maken hebben met taal, rekenen en digitale vaardigheden, op leuke en leerzame wijze aangesneden. Bak bijvoorbeeld een Hollandse boterkoek met Lydia, leer te vertellen over je huis met Dineke, of neem een kijkje in de keuken van Suzanne. Na de les krijgt de kijker een opdracht of oefening die hij of zij thuis kan uitvoeren. De video's zijn te vinden op het YouTube-kanaal van het Online Taalhuis

Regelmatig nieuwe oefeningen

We vullen de oefeningen de komende tijd regelmatig aan. Deze video's zijn gemaakt in samenwerking met Noorderpoort, namens het Provinciaal Bondgenootschap.

Ontdek het Digi-Taalhuis

Bij het Digi-Taalhuis vind je allerlei tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken. Zo vind je er bijvoorbeeld instructies om te leren videobellen met familie en vrienden, gratis leuke digitale spelletjes voor de computer en smartphone, maar ook hulp bij jou in de buurt om je te helpen met bijvoorbeeld het doen van boodschappen. 

 

Uitgelicht

1/5
 • Thuis fit blijven met Moef

  Bewegen is belangrijk. Beweegmaatje Moef doet oefeningen voor. Je hoort hoe de oefeningen gaan en je krijgt tips. Kies wat je wilt: Zwaaien, Op je plek of Krachtpatser bijvoorbeeld.

  Klik hier om naar Thuis Fit te gaan

 • Digitaal contact met familie en vrienden

  Contact via internet, dat is nu extra fijn. SeniorWeb legt uit hoe videobellen werkt met Skype, WhatsApp en Facetime. Ook wordt uitgelegd hoe je social media gebruikt.

  Klik hier om aan de slag te gaan

 • Woordslang

  In deze video van het Online Taalhuis vertelt Lydia over de woordslang. Deze oefening kan worden gedeeld met deelnemers van het Taalhuis. De video is gemaakt in samenwerking met Noorderpoort, namens het Provinciaal Bondgenootschap.

  Geen video's missen? Volg dan het YouTube-kanaal van het Online Taalhuis

 • Eten en Weten

  Gezond eten is belangrijk. Maar wat maakt voeding gezond of ongezond? Op Oefenen.nl vertelt vertelt Dieuwertje Blok in zes afleveringen alles wat je moet weten over ons eten. Je oefent met lastige woorden, verpakkingen lezen en met rekensommen die van pas komen als je boodschappen doet of kookt. 
   

  Ga naar Oefenen.nl 

 • Het coronavirus makkelijk uitgelegd

  Wat is het coronavirus? En wat moet je doen om gezond te blijven? Op Pharos wordt het coronavirus makkelijk uitgelegd. De uitleg is er ook in andere talen, zoals Engels, Turks, Arabisch en Pools. 

  Naar Pharos.nl

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA