Onderwijsaanbod basisonderwijs 2017-2018

Groep 1 & 2: De Verhalenmachine

De Verhalenmachine maakt de verhalenbedenker in elk kind los. Samen met (groot)ouders maken de kleuters een digitaal prentenboek met hun eigen verhaal.

> Lees meer

Groep 1 & 2: Op bezoek bij Marc de alligator

Met leuke opdrachtjes ontdekken de kleuters de bibliotheek op een speelse manier. Prentenboek 'Marcs grote gevaarlijke tanden' staat centraal.

> Lees meer

Groep 3 & 4: Op bezoek bij Botje Bij

Door de Bee-Bot het juiste programma te geven, leidt het robotje de kinderen door de bibliotheek. Op de route komen ze allerlei opdrachten tegen.

> Lees meer

Groep 3 & 4: Vakantielezen

De kinderen ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar verre oorden en landen. Waar lees jij jezelf naartoe deze vakantie?

> Lees meer

Groep 4 t/m 8: De Leesclub

Met De Leesclub gaan jullie aan de slag met leuke boekenactiviteiten. Plezier in lezen en taal en het ontdekken van de eigen smaak staan centraal.

> Lees meer

Groep 5 & 6: Scoor een Boek!

Een voetballer van FC Groningen moedigt de leerlingen aan om zo veel mogelijk boeken te scoren. Daag jij je groep uit voor een topscore in 2018?

> Lees meer

Groep 5 t/m 8: Lesfilms Mediavaardig

Met de Lesfilms Mediavaardig leren de leerlingen op een vlotte manier over reclame en het nieuws. De opdrachten zorgen voor een interactieve les.

> Lees meer

Groep 5: Mediabattle

Ga de strijd met elkaar aan in de digitale Mediabattle. De leerlingen oefenen hun informatievaardigheden met allerlei uitdagende opdrachten.

> Lees meer

Groep 6: Programmeren met Dash

Naar links, naar rechts of iets heel anders? Dash de robot doet alles wat je zegt! Met Dash leren kinderen spelenderwijs de basis van programmeren.

> Lees meer

Groep 7 & 8: Jeugdkrakercompetitie

Kan jouw groep het allerbeste zoeken? Met de Jeugdkrakercompetitie worden de kinderen spelenderwijs beter in het zoeken op internet.

> Lees meer

Groep 7 & 8: MediaMasters

Speel de MediaMasters Game tijdens de Week van de Mediawijsheid. Met het crossmediale spel leren de leerlingen over de kansen en gevaren van media.

> Lees meer

Groep 7 & 8: Nationale Voorleeswedstrijd

Dé voorbereiding op de Nationale Voorleeswedstrijd. Met allerlei activiteiten oefenen de kinderen met voorlezen en wordt iedereen een voorleeskampioen.

> Lees meer

X
Wachtwoord vergeten?