Leescoördinator

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en Biblionet Groningen. Bij het oprichten van een Bibliotheek op school is het opleiden van één of meerdere leescoördinatoren een vast onderdeel. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de visie op leesonderwijs, interpreterend voorlezen en leren lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, het werken met verhalende en informatieve boeken, poëzie én het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school. In onze provincie wordt al op meer dan 170 onderwijslocaties gewerkt met dit succesvolle programma.

Cursus najaar in Bibliotheek Zuidhorn

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar zijn gepland op 11 september, 25 september, 9 oktober, 23 oktober en 13 november 2024 van 15.30-18.30 uur in Bibliotheek Zuidhorn.

Wil je de training in Zuidhorn volgen, dan kun je je via dit aanmeldingsformulier aanmelden.

Cursus najaar in Bibliotheek Forum

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar zijn gepland op 2 oktober, 16 oktober, 6 november, 20 november en 11 december 2024 van 14.30-17.30 uur in Bibliotheek Forum.

Je kunt je niet meer aanmelden voor de cursus in Bibliotheek Forum. Deze cursus is volgeboekt.

Cursus najaar Biblionet Drenthe

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar zijn gepland op 17 september, 1 oktober, 15 oktober, 22 oktober en 12 november 2024 van 16.00-19.00 uur bij Biblionet Drenthe, Weiersstraat 1E, 9401 ET Assen.

Wil je deze training in Assen volgen, dan kun je je via de website van Biblionet Drenthe aanmelden.

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 475 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die werken met het programma de Bibliotheek op school of hier binnenkort mee starten.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice. Of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.