Groningen mediawijs met de bibliotheek online!

Deze maand staat het thema mediawijsheid centraal bij de online activiteiten van Biblionet Groningen. Op speelse wijze wordt jong en oud meegenomen in het veilig en slim gebruiken van (digitale) media. Hieronder een aantal activiteiten op een rij. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Biblionet Groningen Podcast - Burgerinitiatieven

In de maand maart, die in het teken stond van de democratie & verkiezingen, gingen collega’s Jeroen en Birte op pad om mooie en inspirerende verhalen op te halen over burgerinitiatieven in de provincie Groningen. Zij vroegen zich af wat burgers in onze provincie zelf doen om invloed uit te oefenen op hun leefomgeving. Ook waren ze nieuwsgierig naar projecten die vanuit burgers ontstaan om mensen met elkaar te verbinden. Dit resulteerde in een boeiende Podcastserie met drie afleveringen waarin ze in gesprek gaan met initiatiefnemers en deelnemers van uiteenlopende projecten.

Op Koningsdag bibliotheken gesloten

Dinsdag 27 april is het Koningsdag! Onze bibliotheken zijn dan gesloten. Het afhalen van reserveringen of een verrassingstas is die dag niet mogelijk. Dat kan vanaf woensdag weer afhankelijk van de openingstijden van jouw bibliotheek. Bekijk deze hier.

Iris uit Ter Apel wint Groningse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd

We hebben er een kampioen bij in de Provincie Groningen. De rest van 2021 mag Iris Weinans van RKBS Bonifatius in Ter Apel zich Groninger Voorleeskampioen noemen. Ina Habing van Bibliotheek Ter Apel reikte vanmiddag de beker en oorkonde uit aan Iris. De kinderen van groep 7 en 8 vierden een feestje samen met hun winnende klasgenootje.  

Beleef de herdenkingsroute Stadskanaal

De herdenkingsroute is een route van bijna 4km door het centrum van Stadskanaal. Wandelaars worden langs herdenkingsmonumenten geleid die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de vele slachtoffers. De herdenkingsroute is een initiatief van Bibliotheek Stadskanaal.

Morgen beginnen de Media Ukkie Dagen 2021

Morgen beginnen de Media Ukkie Dagen. Houd de komende dagen onze stories op Facebook en Instagram in de gaten voor tips & trics om dreumesen, peuters en kleuters veilig te laten opgroeien in een wereld vol smartphones, tablets en andere leuke digitale dingen.

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA