Alles voor een leuke zomer: e-books, luisterboeken en activiteiten!

Zon, warmte, heerlijke lange dagen aan het strand, in de tuin of op je droombestemming. Eindelijk alle tijd om lekker te lezen. Je vakantie begint met boeken! In juni, juli en augustus vier je de vakantie met Zomerlezen.

Het zomercadeautje van de bibliotheek

Lekker lezen in de vakantie, maar weinig boeken meesjouwen? Met de VakantieBieb-app neem je 50 e-books overal met je mee. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. De VakantieBieb opent op 1 juni voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. Alvast veel leesplezier!

Altijd en overal

Als lid van de bibliotheek heb je toegang tot een wereld aan leesplezier. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt..  Er staan meer dan 22.000 e-books en zo'n 2.200 luisterboeken voor je klaar waar je uit kunt kiezen. Hetaanbod wisselt, zodat we je steeds verrassende titels kunnen bieden. We doen ons best om je steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

Hangmatten, puzzels en andere zomerse activiteiten

Tijdens de vakantie is er zowel binnen als buiten de bibliotheek van alles te doen. In verschillende bibliotheken hangen bijvoorbeeld hangmatten om lekker lui vakantie te vieren. Kijk in onze agenda om te ontdekken welke activiteiten er nog meer in jouw bibliotheek plaatsvinden.

Vakantie Voorleestent

In de Vakantie Voorleestent lezen we voor en doen we samen spelletjes. Kinderen en ouders kunnen er tevens de leukste (voor)leesboeken lenen. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis.

Samen puzzelen

Diverse bibliotheken organiseren een Puzzelcafé. In de zomerperiode liggen er puzzels klaar in de bibliotheek. Een fijne, ontspannende bezigheid die niet veel fysieke inspanning vergt, maar toch onbewust voor verbinding kan zorgen. Want hoe leuk is het om een puzzel van 1000 stukjes samen te maken? Kom langs in de bibliotheek en puzzel mee!

Hulp nodig?

Op verschillende plekken in de bibliotheek zijn er e-bookspreekuren. Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je een account aanmaken en gebruik maken van duizenden e-books. Tijdens het spreekuur helpt een medewerker van de bibliotheek je om de e-books op je e-reader of tablet te zetten, mits dit mogelijk is op de apparatuur (geldt voor tablets voor Apple/Android en de meeste e-readers behalve bijvoorbeeld de Kindle (e-reader van Amazon). Neem al je apparatuur mee!

      

Delen

X
Image CAPTCHA