Zoë Groenhagen provinciaal kampioen voorleeswedstrijd Read2Me!

De provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! is gewonnen door Zoë Groenhagen van de Christelijke Scholengemeenschap Winsum. Zoë vertegenwoordigt op 26 mei de provincie Groningen tijdens de landelijke finale in Utrecht.

De jury

Zoë Groenhagen wist met een fragment uit ‘De vreselijke tweeling’ van Jozua Douglas de jury te overtuigen van haar voorleestalent. De juryleden - jeugdboekenschrijver Harm de Jonge, wethouder Jaap Velema van de gemeente Veendam en Anneke Tiddens, lees- en mediaconsulent van Biblionet Groningen - waren vooral onder de indruk van hoe Zoë de toehoorders meenam in het verhaal door haar mooie onderkoelde manier van voorlezen.

Deelnemersaantal groeit

De afgelopen maanden deden in onze provincie 72 brugklassen mee aan lokale en regionale voorronden. Het groeiend aantal deelnemers aan deze wedstrijd maakte dat er dit jaar voor het eerst halve finales zijn gehouden waarvan de 8 beste voorlezers doorgingen naar de provinciale finale. De voorleeswedstrijd Read2Me! wordt in Groningen georganiseerd door Biblionet Groningen.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de eerste 2 klassen in het voortgezet onderwijs en wordt dit jaar voor de 7e keer gehouden. De voorleeswedstrijd Read2Me!, die in Groningen georganiseerd  wordt door Biblionet Groningen, laten we samen met Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar vooral heel leuk is. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe actieplan Kunst van Lezen. 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA