Winsumers lenen boeken bij elkaar

Boeken lenen doe je bij de bibliotheek. Maar inwoners van Winsum en omgeving kunnen vanaf dinsdag 20 oktober met een app óók boeken bij elkaar lenen. Bibliotheek Winsum, Biblionet Groningen en Bksy starten een proef met een app waarmee je je eigen boekenkast open kunt stellen voor buren, vrienden, familie en dorpsgenoten. Het uitwisselen van boeken gaat via een speciale Bksy Spot in Bibliotheek Winsum.

Korter wachten op populaire boeken

De vraag naar bepaalde boeken in de bibliotheek is vaak erg hoog. Zo kan het gebeuren dat er wachtlijsten ontstaan voor populaire titels. Door boeken te lenen van mensen uit de buurt denkt Biblionet Groningen deze wachtlijsten korter te kunnen maken. Bovendien kunnen boekenliefhebbers in contact met elkaar komen waardoor leuke ontmoetingen kunnen ontstaan.

Speciale boekenkast in bibliotheek Winsum

“Het lenen van boeken gaat via de app van Bksy. Voor Winsumers is een eigen groep gemaakt waar je virtueel kunt neuzen in de boekenkasten van andere deelnemers. Als je een boek wilt lenen, dan stuur je een leenverzoek. De eigenaar van het boek beslist om het boek wel of niet uit te lenen.” aldus Grieteke Pietersen van Biblionet Groningen. In de bibliotheek van Winsum is een Bksy Spot ingericht: een boekenkast waar leden boeken kunnen uitwisselen. Maar je kunt ook gewoon bij elkaar langs gaan. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen.

Bksy-spreekuren voor uitleg

Om mensen op weg te helpen met de app zullen er binnenkort twee spreekuren ingepland worden in  de bibliotheek van Winsum. Er wordt uitleg gegeven hoe Bksy werkt en hoe je een profiel aan maakt. Geïnteresseerden kunnen zichzelf ook nu alvast aanmelden voor de proef. Lees op www.biblionetgroningen.nl/bksy hoe je mee kunt doen.

Over Bksy

Met Bksy kun je je boeken delen. Het is een app, waarin je boeken die je wilt uitlenen kunt plaatsen door met de handige ISBN-scanner je boeken in te scannen. Zo ontstaat jouw eigen boekenlijst. Vervolgens kun je vrienden worden met andere gebruikers, waardoor je in hun boekenlijst kunt kijken. Nu kun je een boek te leen vragen. De app houdt bij aan wie je boeken hebt uitgeleend.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA