Winnaars TaalHeldenprijs 2018 bekend

Gisteren is bekendgemaakt wie de Groningse TaalHeldenprijs hebben gewonnen. Het zijn: Petra Groen uit Oude Pekela, Diana Vos uit Groningen, Simone van Leusden en Saskia Nijburg uit Groningen. Vanaf deze plek: gefeliciteerd! De winnaars ontvingen de prijs tijdens de Week van de Alfabetisering (3 t/m 9 sep), omdat zij zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland.

Moeite met lezen & schrijven 

Met de TaalHeldenprijs wordt aandacht gevraagd voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In de provincie Groningen heeft circa 13% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. In alle twaalf de provincies worden de komende maanden TaalHeldenprijzen uitgereikt. Uit deze provinciale TaalHelden worden in januari 2019 drie landelijke TaalHelden verkozen. Deze landelijke prijs wordt uitgereikt door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden.

Ludieke actie: letterreis

Voorafgaand aan de uitreiking van de TaalHeldenprijs kwamen negentien grote letters van hout, gemaakt door Leerbouwbedrijf Delfzijl vanuit de Taalhuizen in de provincie Groningen met bussen van Qbuzz naar het Forum Groningen. Ze vormden samen het woord “Groninger Taalhelden!” Dit ludieke initiatief bedachten wij samen met andere organisaties uit het Provinciaal Bondgenootschap in samenwerking met Qbuzz, Marketing Groningen en het OV-bureau Groningen Drenthe om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Bekijk hier de aftermovie:

Help ook mee

Wil jij je ook inzetten voor een beter geletterd Nederland? We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers.

Delen

X
Image CAPTCHA