Week van de Mediawijsheid: samen mediawijs

Tv, internet, apps, games of smartphones: kinderen en jongeren groeien op in een wereld vol media. Dat biedt eindeloze mogelijkheden maar er zijn ook risico’s. Daarover moeten we met elkaar in gesprek, maar dat is weleens moeilijk omdat niet alle generaties even mediawijs zijn. Daarom is het thema van de Week van de Mediawijsheid, van 17 tot en met 24 november, Generatie Media: samen mediawijs.

MediaMasters

In ons vernieuwde onderwijsaanbod voor basisscholen zijn lesprogramma's opgenomen waarbij de zogenaamde 21th century skills uitgebreid aan bod komen. Voor groep 7 & 8 is dat onder meer MediaMasters, waarbij het onderdeel Game tijdens de Week van de Mediawijsheid gespeeld wordt.

Cursus van de maand

Als bibliotheeklid kun je elk jaar twee online cursussen volgen via de landelijke, online bibliotheek. Helemaal gratis. Leer bijvoorbeeld een vreemde taal of ontdek een nieuwe hobby. Maak kennis met  een nieuw computerprogramma of werk aan je persoonlijke ontwikkeling. Als bonus krijg je iedere maand een korte cursus cadeau. In november is dat: Digitale veiligheid – daar zorg je zelf voor. Een onderwerp dat uitstekend past bij de Week van de Mediawijsheid.

Computercursus

Biblionet Groningen daagt alle inwoners uit de provincie Groningen uit om zichzelf te ontwikkelen. De (digitale) wereld verandert razendsnel. In de bibliotheek kan iedereen gratis computercursussen volgen. Voor beginners is er een internetcursus Klik & Tik. Wil je leren gebruik te maken van de digitale diensten van de gemeente en de overheid? Dan is er de cursus Digisterker.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA