Warm welkom voor Schoolschrijver Koolwijk

Maandag is kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk feestelijk verwelkomd door wethouder Kristel Rutgers van gemeente het Hogeland en alle leerkrachten en leerlingen van basisschool De Dobbe op het treinstation in Roodeschool. Daarmee startte het programma De Schoolschrijver in onze provincie waar het komende halfjaar vijf basisscholen aan meedoen.

De Schoolschrijver

Vanaf deze week gaan 43 bekende kinderboekenschrijvers als Schoolschrijver aan de slag op 50 basisscholen door heel Nederland, waarvan vijf in de provincie Groningen. Een Schoolschrijver verbindt zich een half schooljaar aan een school om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van leerlingen te vergroten. Hun geheim voor meer taalsterke kinderen: de inzet van hun verbeeldingskracht, hun passie voor taal en hun schrijftalent.

Vijf scholen

Naast het warme onthaal van Pieter Koolwijk op De Dobbe organiseren ook de andere scholen in onze provincie een feestelijk welkom voor hun Schoolschrijver. Binnenkort wordt Annejoke Smids verwelkomd als Schoolschrijver op CBS De Triangel in Appingedam en Fabien van der Ham op samenwerkingsschool De Adeborg in Aduard. OBS Hendrik Wester in Oude Pekela ontvangt Gonneke Huizing als gastschrijver en Corien Oranje is een half jaar lang verbonden aan CBS De Höchte in Alteveer.

Het effect van De Schoolschrijver

In de provincie Groningen werkt De Schoolschrijver samen met Biblionet Groningen. Het is een ideale samenwerking omdat beide organisaties het stimuleren van lezen en leesplezier belangrijk vinden. Stichting De Schoolschrijver ontwikkelde dit programma speciaal voor basisscholen met een hoog percentage leerlingen met een taalachterstand. Inmiddels is bewezen dat De Schoolschrijver leidt tot meer leesmotivatie en een betere schrijfvaardigheid. Scholen beoordelen het programma gemiddeld met een 8,5.

 

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA