Wandel de luisterwandeling rond Jipsinghuizen!

Ervaar deze zomer een bijzondere luisterwandeling rond Jipsinghuizen!

Houd je van wandelen in Westerwolde en ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis en de verhalen over het gebied? Wandel dan eens de nieuwe route rond Jipsinghuizen. We hebben deze cultuurhistorische wandelroute gemaakt samen met de Historische Vereniging, Stichting Wandelen in Westerwolde en de Groninger Archieven. De ‘Luisterwandeling Jipsinghuizen’ is een route van 9 km en start aan het begin van de Heidenslegerweg in Jipsinghuizen.

Gratis wandelroutekaart

Aan de route is een wandelkaart gekoppeld die je gratis kan ophalen bij de bibliotheken in Westerwolde. Ook is de kaart verkrijgbaar bij Tourist info van Sellingen (Stelmakerij) en bij Kamp de Beetse Sellingen. De wandelkaarten zijn van 26 juli t/m 30 augustus af te halen. Je kunt de wandelkaart ook hier bekijken en downloaden en thuis uitprinten. 

Scan de QR-codes

Op de wandelroutekaart staan ook QR-codes. Bij 7 informatiepunten op de kaart kun je de bijbehorende LUISER QR-codes en BEKIJK QR-codes scannen met je smartphone. Met de LUISTER QR-codes beluister je verschillende verhalen over het gebied rond Jipsinghuizen. Je ontdekt zo haar bewogen geschiedenis. Met de BEKIJK QR-codes op de kaart kun je beeldmateriaal bekijken van 'toen'. Het beeldmateriaal is beschikbaar gesteld door de Groninger Archieven. Je blijkt terug in de tijd. De geschiedenis komt zo nog meer tot leven. 

Tijdens de wandeling komen o.a. verhalen voorbij over ‘Ol Graitje’ de stoomtram, oude boerderijen, de werkverschaffing in de jaren '30, de barakken, Tweede Wereldoorlog en de verandering van het landschap.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA