Vrijwilliger Diana van Meurs onderscheiden als TaalHeld

Diana van Meurs, vrijwillig medewerker bij Biblionet Groningen, is op 7 september tijdens de Week van de Alfabetisering onderscheiden als provinciale TaalHeld in de categorie Taalbegeleider. Zij is niet alleen als vrijwilliger werkzaam in onze vestiging in Grootegast; ze zet zich daar ook actief in voor het Taalhuis Westerkwartier. We feliciteren Diana met deze welverdiende onderscheiding en zijn dankbaar dat zij zich, net als al onze honderden vrijwillige medewerkers, belangeloos inzet voor het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid. 

TaalHelden

TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. De prijzen zijn een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en worden uitgereikt in 3 categorieën: Bruggenbouwer, Taalbegeleider en Taalcursist.

Naast Diana van Meurs werden Hanna Haringsma uit Hoogezand (Taalcursist) en wethouder van de gemeente Grootegast Elly Pastoor (Bruggenbouwer) onderscheiden als TaalHeld. Kevin de Vette ontving daarnaast een eervolle vermelding met de door hem ontwikkelde website www.welklidwoord.nl. Hij was voorheen zelf laaggeletterd en ontwikkelde de website waarop inmiddels 25.000 dagelijkse bezoekers komen.

Landelijke verkiezing

In alle provincies worden deze week de TaalHeldenprijzen uitgereikt. Al deze provinciale TaalHelden dingen mee in de landelijke verkiezing. In januari zal H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijzen aan de 3 landelijke TaalHelden uitreiken.

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Letters en cijfers zijn overal, dus dit probleem ook. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Helaas weten te weinig mensen in Nederland hoe groot dit probleem is. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we kunnen doen. Daarom is het van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering waarin we extra aandacht vragen voor laageletterdheid én om de mensen die zich hiervoor inzetten in het zonnetje te zetten.

TaalHelden
X
Wachtwoord vergeten?