Voorlezen verrijkt! Voorleescampagne Fantasierijk

Voorlezen is niet alleen gezellig; het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom starten alle bibliotheken in Nederland vanaf vandaag, maandag 15 oktober, de gezamenlijke voorleescampagne Fantasierijk.

Voorlezen is belangrijk!

Kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later vaak beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! Uit onderzoek is gebleken dat voorlezen de fantasie van je kind prikkelt en nieuwsgierig maakt. Als je je kind voorleest en leesplezier laat ervaren, is de kans groot dat het later zelf ook boeken gaat lezen. Dit vergroot niet alleen zijn/haar woordenschat, maar ook zijn/haar blik op de wereld.

Inspiratie nodig?

Op www.bibliotheek.nl/fantasierijk vind je leuke, informatieve artikelen over voorlezen en blogs van Sofie van den Enk en Lodewijk Asscher over hun voorleeservaringen.

Kom naar het voorleeshalfuurtje in de bibliotheek!

Veel van onze bibliotheken organiseren maandelijks een voorleeshalfuurtje waar kinderen van harte welkom zijn. In onze agenda zie je waar en wanneer deze activiteiten plaatsvinden.

BoekStart

Ouder van een baby? Bekijk dan ons BoekStart-project! Maak je baby gratis lid van de bibliotheek en kom een BoekStart-koffertje vol met leuke voorleesboeken ophalen! Lid zijn van de bibliotheek is voor alle kinderen tot 18 jaar gratis.

Campagne Fantasierijk 2018

Delen

X
Image CAPTCHA