Voorlezen thuis gestimuleerd met De Voorleestas

Voorlezen thuis stimuleren

Op woensdag 22 januari gingen De Nationale Voorleesdagen feestelijk van start. Dit jaar hebben zestig scholen iets extra’s gekregen voor de ouders en kinderen van groep 1 en 2: samen met Stichting Lezen en Stichting De Versterking biedt Biblionet Groningen 11 scholen (330 kinderen) de mogelijkheid mee te doen aan het project De Voorleestas. Het gaat hier om scholen in krimpgebieden en anticipeerregio’s die werken met de Bibliotheek op school. Op deze scholen is er behoefte aan meer aandacht voor lezen. Met De Voorleestas wordt het voorlezen thuis tijdens De Nationale Voorleesdagen extra gestimuleerd. Burgemeester Velema deelde De Voorleestas uit bij OBS Plaggenborg in Jipsinghuizen en bij SWS De Driesprong in Vriescheloo.

Niet voor iedereen vanzelfsprekend

Ouders leveren een belangrijke bijdrage aan de leesontwikkeling van hun kinderen. De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden. De Nationale Voorleesdagen is een toonaangevende campagne waarin scholen en kinderopvang extra aandacht geven aan voorlezen. Dat is een uitgelezen moment om ook het voorlezen thuis onder de aandacht te brengen. Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend om ook thuis voorgelezen te worden. Om dat te stimuleren, ontvangen leerlingen op deelnemende scholen tijdens De Nationale Voorleesdagen De Voorleestas. In de Voorleestas zitten aantrekkelijke materialen zoals de mini editie van het prentenboek van het Jaar, het voorleesknuffeltje en foldermateriaal, om thuis mee aan de slag te gaan.

Het project De Voorleestas wordt als aanvulling op de campagne De Nationale Voorleesdagen uitgevoerd door bibliotheken, leerkrachten en ouders. Leesconsulenten en leescoördinatoren zijn de trekkers van dit project binnen de scholen.

Foto: Burgemeester Velema deelt De Voorleestas uit bij OBS Plaggenborg in Jipsinghuizen en bij SWS De Driesprong in Vriescheloo - Johan de Boer, RTV Westerwolde 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA